VIDEO: Bože, já jsem tak tlustá! Američanka zaskočila klením i komentátora

- Jan Vojkůvka

Dvaatřicetiletá Madison Brengleová neprožívá dobrý vstup do nové sezony. Z šesti odehraných zápasů vyhrála jen jednou a i kvůli tomu je k sobě vysoce kritická. Její sebekritika v rakouském Linci však doslova zaskočila komentátora zápasu.

Američanka, která prohrála osmifinále v Linci s Donnou Vekičovou 3:6, 1:6, se za stavu 3:6 a 0:3 snažila při výhodě soupeřky doběhnout její kraťas. K míčku se sice dostala, ale bylo to příliš pozdě a už se jí nepovedlo jej odehrát přes síť.

Ruchové mikrofony na kurtu po zkaženém úderu zaznamenaly klení Brengleové, která si v tu chvíli ulevila: „Bože, já jsem tak tlustá!“

Tato slova zaskočila komentátora přenosu, který neměl daleko k záchvatu smíchu. Pravdou je, že styl, jakým Brengleová tuto sebekritiku vyjádřila, byl sám o sobě velice vtipný.

Video jejího klení se okamžitě začalo šířit po sociálních sítích a někteří spekulovali, že Brengleová řekla něco jiného. Místo slova „fat“ (tlustá) měla ironicky říct „fast“ (rychlá). Pravda se však ukázala poměrně záhy.

Příspěvek na Twitteru totiž okomentovala kamarádka Brengleové Ellen Perezová. Australská tenistka připojila konverzaci s americkou hráčkou, ve které se jí na inkriminovanou situaci dotazovala. A Brengleová potvrdila, že se skutečně opřela do své váhy.

Zkušená americká tenistka v posledních letech sbírá důležité body do žebříčku WTA především na velkých turnajích ITF. Loni vyhrála hned tři podzimní akce ve Spojených státech, díky čemuž se nadále drží v první stovce světa. Na okruhu WTA se jí totiž příliš nedaří, což potvrzuje i trápení zkraje nové sezony. Napravit svou bilanci se pokusí ještě tento týden v kvalifikaci turnaje v Dauhá.