FOTO: Outfity na Australian Open? Elegantní Siniaková, odvážná Sakkariová i strakatý Tiafoe

- Marek Bartošík

Každý velký turnaj, především grandslam, přináší velké i drobnější příběhy. Nedávné Australian Open nabídlo velkolepý návrat Novaka Djokoviče do Melbourne Parku, vysněný triumf Aryny Sabalenkové, pokračování dominance dua Barbora Krejčíková, Kateřina Siniaková i nečekaný úspěch domácí deblové dvojice Rinky Hijikata, Jason Kubler. Každý účastník se vydal do boje ve více či méně zajímavém outfitu a my vám přinášíme jejich pestrý výběr.

Obhájce trofeje Rafael Nadal tentokrát vsadil na oranžovou, což je barva jeho nejmilejšího antukového povrchu. Cesta zraněného Španěla turnajem ale překvapivě skončila už ve druhém kole na raketě Mackenzieho McDonalda.

Hned dvě verze outfitu představil svým fanouškům Novak Djokovič, jenž si dokráčel pro jubilejní desátou trofej na Australian Open převážně v modré barvě, ladící ke dvorcům v Melbourne Parku.

Nejodvážnější variantu zvolil Frances Tiafoe, o jehož strakatém outfitu se v tenisové komunitě bouřlivě diskutovalo. A není divu.

Více neutrální bílé barvy měl na svém triku Grigor Dimitrov, který ale v předchozích letech dokázal, že se alternativních módních pokusů rozhodně nebojí…

Všemi barvami hrála ženská varianta oblečení od Nike, kterou oblékla třeba šampionka Aryna Sabalenková.

Veselé barvy, připomínající abstraktní malbu, zdobily při její cestě do čtvrtfinále Karolínu Plíškovou.

K nejodvážnějším outfitům musíme jednoznačně zařadit ten, který si oblékla řecká hvězda Maria Sakkariová.

Na rozdíl od Nike působily velmi střízlivě outfity dalšího módního velikána: Adidasu. Stefanos Tsitsipas se probojoval do finále v bílém tričku a pestrobarevných šortkách.

Žlutě zářili na melbournských kurtech čtvrtfinalista Jiří Lehečka a také Barbora Krejčíková, jež si připsala osmifinále ve dvouhře a titul ve čtyřhře po boku Kateřiny Siniakové. Světová deblová jednička Siniaková se proháněla po dvorcích v elegantním modro-bílém outfitu.

Sotva odlišněji mohli být vystrojeni australští parťáci Rinky Hijikata a Jason Kubler. Na kurtu to ale držitelům divoké karty klapalo skvěle a v mužské čtyřhře senzačně triumfovali!

Pozornosti by nemělo uniknout stylové oblečení sběračů neboli podavačů míčků. Nechyběla ani tradiční čepice s ochranou krku před sluníčkem.