Pět odvrácených mečbolů nestačilo. Krejčíková po boji v Abú Zabí končí

- Jan Vojkůvka

Turnaj WTA v Abú Zabí skončil pro Barboru Krejčíkovou v osmifinále. České tenistce se nepovedlo vyzrát na světovou devatenáctku Ljudmilu Samsonovovou, se kterou po dvouapůlhodinové bitvě prohrála 5:7, 6:7(6). Krejčíkové nepomohlo ve druhém setu ani pět odvrácených mečbolů k nalomení psychiky soupeřky.

Sedmadvacetiletá Krejčíková, která v této sezoně skončila i na svém třetím turnaji v osmifinále (do stejného kola se dostala také v Adelaide a na Australian Open), přitom předvedla v obou sadách proti Samsonovové povedené obraty, v koncovce jí však nepřálo tolik štěstí.

Prvním setu dokonce měla šanci úvodní dějství dopodávat, když otočila z 1:4 na 5:4, ale výhodu brejku nakonec nevyužila. Nechala Rusku srovnat na 5:5 a následně ve 12. gemu po další ztrátě servisu první sadu celou prohrála.

Ve druhém setu prohrávala česká tenistka už dokonce 2:5, přesto se jí povedlo ztrátu brejku dohnat a srovnat na 5:5, přestože čelila hned pěti mečbolům. O vítězce druhé sady musel nakonec rozhodnout tiebreak, v němž však Krejčíková nevyužila za stavu 6:5 setbol a nakonec padla 6:8.

V dalších dvou týdnech bude Krejčíková startovat na turnajích v Dauhá a Dubaji. V katarském Dauhá ji nicméně čeká s nejvyšší pravděpodobností kvalifikace, do které by nejspíš měly naskočit také Karolína Plíšková, Tereza Martincová a Marie Bouzková. Hlavní soutěž mají v tuto chvíli zajištěnou jen Petra Kvitová a Karolína Muchová, kterou do turnaje dostal chráněný žebříček a odhlášení Anett Kontaveitové.

Plíšková se do čtvrtfinále neprobojovala
Konec na turnaji WTA v Abú Zabí potkal také Karolínu Plíškovou (20.). V osmifinále nedokázala najít recept na výraznou favoritku Jelenu Rybakinovou, se kterou prohrála 4:6, 2:6.

V prvním setu přitom nebyla proti světové desítce bez šancí a po ztrátě servisu hned v první hře měla dvakrát šanci skóre dorovnat. Své příležitosti ale nevyužila a ve druhém setu herně zcela odešla. Od stavu 1:0 prohrála pět gemů v řadě a žádný zázračný comeback předvést nedokázala.