VIDEO: Reakce na porážku? Kazacha popadl amok

- Jan Vojkůvka

Letošní sezona je prozatím pro Alexandera Bublika katastrofou. Na svou první výhru stále čeká a spolu s Davis Cupem a United Cupem prohrál sedmkrát v řadě. Když se k tomu připočtou dvě porážky ze závěru minulé sezony, drží Bublik šňůru devíti proher a není tak divu, že svou formu nese hodně špatně. Ve francouzském Montpellieru to odnesly hned tři rakety.

Pětadvacetiletý Bublik přijel do Montpellieru s cílem přerušit svou sérii porážek. Na tomto turnaji totiž v minulé sezoně zazářil a vybojoval svůj první titul na okruhu ATP. Věřil tak, že by se mu mohlo podařit na své výkony navázat a výrazněji vylepšit svou tristní bilanci z probíhajícího ročníku.

Jenže jeho pouť za obhajobou skončila hned v prvním kole. Nad jeho síly byl totiž domácí Gregoire Barrere, se kterým prohrál po dvou a půl hodinách boje 4:6, 7:6(12), 6:7(3), když ve třetím setu neudržel vedení 4:2.

Bublik navíc v rozhodujícím tiebreaku zcela selhal, prohrál šest míčků v řadě a za stavu 0:6 ho popadl amok. Aby ze sebe vypustil veškerý vztek a zuřivost, roztřískal během pár desítek sekund tři rakety. Přestože ze sebe frustraci vybil a dokázal získat následující tři body, zázračný obrat už nepředvedl a prohrál 3:7.