Turnaje v Dauhá a Dubaji bez světové trojky. Čeká ji operace

- Filip Lefenda

Uns Džábirová si dává na pár týdnů od tenisu pauzu. Světová trojka na svých sociálních sítích informovala o tom, že ji zdravotní problémy donutily podstoupit menší operaci. Jistojistě tak přijde hvězdná Tunisanka o nadcházející podniky v Dauhá a Dubaji.

Osmadvacetiletá Džábirová letos zasáhla pouze do dvou turnajů, přičemž na obou jí vystavily stopku Češky. V Adelaide ji před branami finále pokořila osmnáctiletá kometa Linda Nosková (6:3, 1:6, 6:3). Další třísetovou bitvu pak prohrála i ve 2. kole Australian Open, kde se stala její přemožitelkou Markéta Vondroušová (6:1, 5:7, 6:1).

„Je třeba, abych se postarala o své zdraví. Můj lékařský tým rozhodl, že je nutné podstoupit menší zákrok, abych byla schopna vrátit se na kurty a podávala opět dobré výkony,“ uvedla třetí hráčka světa, jež má maximum ještě o jeden stupínek výše.

Povahu zranění vítězka tří podniků WTA blíže nespecifikovala. Podle všeho se má ale jednat o problémy se zády, které ji trápily už v úvodu sezony. Na kurty by se tak mohla finalistka posledního Wimbledonu a US Open vrátit během březnových tisícovek v Indian Wells a Miami.

„Musím se odhlásit z turnajů v Dauhá a Dubaji. Láme mi to srdce. Tímto bych se chtěla omluvit všem fanouškům na Blízkém východě, kteří se těšili na společné shledání. Slibuji, že se za vámi vrátím silnější a zdravá,“ věří Džábirová.

Katarská pětistovka je na programu příští týden (13. – 18. únor). Podnik kategorie WTA 1000 ve Spojených arabských emirátech se uskuteční hned po ní (19. – 25. únor).