Laver Cup 2023 zná prvního účastníka, Vancouver se může těšit na domácí hvězdu

- Petr Sumbal

Také na konci letošní sezóny se můžeme těšit na tradiční hvězdami nabité týmové klání mezi Evropou a zbytkem světa zvané Laver Cup. Do začátku turnaje, který se odehraje mezi 22. a 24. zářím, je ještě času dost a nominace obou týmů budou zveřejněny teprve v následujících měsících. Jméno jednoho účastníka však bylo zveřejněno již s předstihem. Ve Vancouveru si zahraje nejlepší kanadský tenista současnosti Felix Auger-Aliassime.

Loňský ročník Laver Cupu se konal v Londýně, ten letošní se tedy uskuteční pro změnu na „domácí půdě“ týmu Světa, konkrétně v kanadském Vancouveru. Není tak velkým překvapením, že prvním oznámeným hráčem, který se Laver Cupu zúčastní, je právě kanadský tenista Felix Auger-Aliassime.

Auger-Aliassime nebude na Laver Cupu žádným nováčkem, ve svých dvaadvaceti letech už má na kontě dvě účasti na tomto turnaji. Celkem odehrál na Laver Cupu tři singlová utkání, přičemž nejvíce se blýskl, když loni porazil ve dvou setech Novaka Djokoviče, čímž pomohl svému týmu k historicky prvnímu vítězství nad Evropou.

„Moc se těším na to, že budu opět součástí Laver Cupu, naposledy v Londýně jsme si to jako tým opravdu užili, a to jak na kurtu, tak i mimo něj,“ uvedl ke své nominaci Auger-Aliassime. „V Londýně jsme dokázali vyhrát, ale nebylo to vůbec jednoduché, protože jsme prohrávali a poslední den jsme to museli otočit. Tentokrát budeme mít v zádech fanoušky a já věřím, že jich dorazí co nejvíc,“ dodala aktuální světová sedmička.

Hrát se bude ve Vancouveru, což není úplně tenisové město, na rozdíl od Toronta nebo Montrealu se zde každoročně žádný velký turnaj, ať už ATP, nebo WTA, nekoná. „Vancouver je krásné město, těším se, že si to tam všichni moc užijeme,“ láká k návštěvě metropole v provincii Britská Kolumbie Auger-Aliassime.

Kanadský tenista prožil báječnou minulou sezónu, během které nejprve oslavil premiérový titul z turnaje ATP v Rotterdamu a následně přidal ještě tři turnajové vavříny během tří týdnů z Florencie, Antverp a Basileje. Na začátku nové sezóny ale podává rodák z Montrealu spíše rozporuplné výkony. Nejprve prohrál již v prvním kole na turnaji v Adelaide a na Australian Open pak vypadl v osmifinále s Jiřím Lehečkou.