Unikát v Hua Hinu! Německé tenistce stačil k hladké výhře jediný vítězný míč

- Marek Bartošík

K vítězství v tenisovém utkání se lze dopracovat mnoha způsoby. Ofenzivní hráčky chtějí na kurtu dominovat a sázet winner za winnerem, defenzivněji laděné tenistky se naopak snaží donutit soupeřku k chybě. Čtvrteční duel mezi Tatjanou Mariaovou (63.) a Dajanou Jastremskou (103.) v osmifinále turnaje WTA v Hua Hinu nabídl střet dvou odlišných stylů, přičemž jednoznačného úspěchu se dočkala opatrně hrající Mariaová. Zkušené Němce stačil k triumfu 6:0 a 6:4 jediný vítězný úder!

Tatjana Mariaová obdržela v osmifinále Thailand Open proti Dajaně Jastremské spoustu dárečků v podobě nevynucených chyb dvaadvacetileté Ukrajinky. Tenistka z Oděsy jich napáchala hned 44, přičemž Mariaová získala celkově 58 fiftýnů. To znamená, že jí Jastremská svými hrubkami věnovala tři čtvrtiny bodů!

Pětatřicetiletá Mariaová, která je semifinalistkou loňského Wimbledonu, chybovala pouze osmkrát. Turnajová šampionka z roku 2019 Jastremská sice svou zkušenější soupeřku přestřílela na vítězné míče poměrem 17:1, vzhledem k obrovskému počtu chyb jí ale tato dominance nebyla nic platná.

A jak se utkání vyvíjelo? Nasazená šestka Mariaová ovládla první sadu, v níž nečelila ani jednomu brejkbolu, za pouhou půlhodinu. Ve druhém setu Němka odskočila do vedení 3:0, až poté získala Jastremská svůj první gem, když čistou hrou udržela servis. Posilněna tímto dílčím úspěchem si vzala své podání zpět, sama ho ale následně nebyla schopna udržet. Podivný duel skončil po 80 minutách sérií šesti brejků.