VIDEO: Parksová pod střechou nadále řádí! Soupeřku si vychutnala fantastickým tweenerem

- Filip Lefenda

Nejkrásnější úder tohoto týdne má na svědomí Alycia Parksová. Na halovém podniku v Lyonu zdolala nasazenou čtyřku Petru Martičovou díky krásnému lobovanému tweeneru. Pod střechou zaznamenala dvaadvacetiletá Američanka už dvanáctou výhru v řadě.

Parksová se po servisu na téčko rychle přesunula k síti. Vzápětí byla lobem zahnána zpátky k základní čáře, odkud se vytasila s fantastickým winnerem hraným mezi nohama zády k soupeřce. Martičová poté jen sledovala, kterak míč opisuje vzduchem oblouk a dopadá za ni do kurtu. Favorizovaná Chorvatka prohrála kromě této výměny i celý zápas (6:2, 6:7, 2:6).

Aktuálně 79. tenistka světového pořadí v loňském roce sbírala jednu porážku za druhou. Zlomový turnaj zaznamenala v Ostravě, kde se z kvalifikace prodrala do čtvrtfinále. Ve třetím největším městě republiky tehdy porazila i Karolínu Plíškovou či Řekyni Sakkariovou. Stopku jí vystavila po velkém boji až pozdější šampionka Barbora Krejčíková.

Halovou sezonu následně završila ziskem dvou premiérových titulů na menších halových podnicích WTA 125 v Andoře a Angers, a pronikla tak do první stovky žebříčku. V Lyonu je po výhrách nad Rakušankou Grabherovou a zmíněnou Chorvatkou Martičovou ve čtvrtfinále, v němž bude během pátku plnit roli papírové favoritky proti Černohorce Dance Koviničové.