V létě se uvidíme na kurtech! Strýcová plní slib, ohlásila návrat

- Jan Vojkůvka

Bývalá deblová světová jednička Barbora Strýcová hlásí návrat na okruh! Šestatřicetiletá česká tenistka se vrhla na tvrdý trénink a plní svůj slib, že by se s kariérou ráda rozloučila před fanoušky. O tom, kde si zahraje, prozatím neinformovala.

„V létě se zase (na chvíli) vidíme na kurtech,“ napsala Strýcová na svých sociálních sítích a na Instagramu k tomuto vzkazu připojila video, jak tvrdě trénuje, aby se dostala do kondice. Na její zprávu reagovaly nejen její tenisové kolegyně, jako například Barbora Krejčíková, Gabriela Dabrowská či Monica Puigová, ale také Ženská tenisová asociace.

Podle všeho by se mělo jednat o comeback na omezené období. Strýcová v září 2021 porodila synka Vincenta, který odsunul tenis definitivně na druhou kolej. „Můj syn a to, jestli je zdravý, je to nejdůležitější. Vlastně se mi od něj ani nechce odcházet. Snažím se proto tréninky vždycky naplánovat na dobu, kdy on bude spát,“ řekla minulý rok v rozhovoru s Pavlem Dolejškem v talkshow V hlavě.

O tom, že se Strýcová nejspíš nevrhne plně zpět k tenisu na delší období, svědčí i dodatek „na chvíli“ v jejím příspěvku. Jak dlouhý její návrat bude, je v tuto chvíli nejisté, Barbora ale svým oznámením plní svůj slib, který dala už v květnu 2021, kdy ukončila svou kariéru.

Konec její kariéry totiž přišel v období, kdy na turnajích byly aplikovány turnajové bubliny a do hledišt nesměli diváci. Strýcové přišlo líto, že by kariéru končila bez přítomnosti publika, a už před dvěma lety hlásila, že by to ráda napravila.

„Sama pro sebe bych si chtěla zahrát ještě jeden zápas před lidmi, abych se neloučila bez fanoušků. Ještě si nejsem jistá, jestli půjde o turnaj nebo nějakou neoficiální akci. Zažádala jsem si o chráněný žebříček, protože to se musí udělat rychle,“ říkala tehdy tenistka z Plzně. „Můj sen by bylo rozloučit se ve Wimbledonu, kde jsem měla největší úspěchy. Je to taková Mekka tenisu.“

Bývalá světová šestnáctka v singlu a jednička v deblu by mohla díky chráněnému žebříčku odehrát například svůj oblíbený Wimbledon, který mnohokrát označila za turnaj číslo jedna. České fanoušky by pak jistě potěšilo, kdyby se rozhodla hrát na Livesport Prague Open na přelomu července a srpna.

Jisté je ale jedno. Ať se Strýcová rozhodne odehrát jeden rozlučkový turnaj, či odehraje vyšší počet turnajů, její návrat bude stát za to!