Pohledná Wozniacká vyměnila v Sydney raketu za pádlo, na vlnách si vyzkoušela paddleboarding

- Filip Lefenda

Caroline Wozniacká vstoupila v pondělí do turnaje v Sydney třísetovou výhrou nad olympijskou vítězkou z Ria Monicou Puigovou. Ještě před svou letošní premiérou v největším a zároveň nejlidnatějším městě Austrálie strávila den na mořských vlnách. Šestadvacetiletá rodačka z Odense si v okolí malebných pláží vyzkoušela opět po nějaké době paddleboarding, tedy sport, který v sobě spojuje pádlování se surfováním. A asi netřeba zmiňovat, že to Dánce na longboardu slušelo.

„Paddleboarding jsem si zkusila už dříve. Sice ne mockrát, ale je to rozhodně něco, co si dokážu užít,“ popsala své zkušenosti s aktivitou, která je náročná na rovnováhu a fyzickou kondici, pro oficiální web WTA Caroline Wozniacká. „Vlny dnes nebyly úplně ideální, a proto jsem nemohla ukázat své dovednosti naplno. I tak jsme si ale užili spoustu legrace,“ uvedla aktuálně dvacátá tenistka světového pořadí.

Na podniku v Sydney startuje hráčka, kterou v loňské sezóně trénoval několik měsíců i český kouč David Kotyza, v současnosti trenér světové pětky Karolíny Plíškové, už poosmé. Před rokem skončila Wozniacká na raketě Barbory Strýcové hned v úvodním kole, letos by přeci jen chtěla před úvodním grandslamem sezóny v Melbourne odehrát „přípravných“ utkání více. Minimálně první krok k tomu již učinila – v pondělním duelu prvního kola zdolala po setech 6:3, 2:6, 6:4 loňskou finalistku a olympijskou vítězku z Portorika Monicu Puigovou, a může se tak těšit na osmifinálovou bitvu s nevyzpytatelnou Kazaškou Putincevovou, ve které však bude opět platit za papírovou favoritku.

Dánka může díky tomuto počinu i nadále pobývat v Sydney. „Miluji pláže a zde v Sydney je jich opravdu mnoho,“ libovala si již před svým úvodním vystoupením v letošním ročníku turnaje s názvem Apia International Sydney tenistka, která se nestydí pózovat fotografům i v odvážnějších pozicích. I když jeden škraloup pro ni místní vody přeci jen představují. „Trochu se bojím žraloků,“ přiznává. „Ale jinak si čas v Sydney užívám. Miluji Austrálii, je to nádherná země. Je zde tolik věcí, které můžete dělat, počasí je většinou nádherné. Kromě pláží mám ráda také zdejší jídlo, a především lidi,“ upřesnila s úsměvem na rtech čtvrtfinalistka turnaje v nizozemském Aucklandu, který se konal minulý týden.