Krejčíková po prohře s Pegulaovou: Kouzlila jsem, co to šlo, ale ona nemá slabinu

- Marek Bartošík, Petr Sumbal

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z MELBOURNE – Barbora Krejčíková se na letošním Australian Open loučí v osmifinále, tedy o kolo dřív, než tomu bylo před rokem. V bitvě o čtvrtfinále česká tenistka podlehla světové trojce Jessice Pegulaové ze Spojených států amerických 5:7, 2:6. „Výsledek v Melbourne vnímám dobře, být v osmifinále ve druhém týdnu na grandslamu je určitě vždy dobrý výsledek,“ uvedla na tiskové konferenci smířlivě Krejčíková, již už zítra čeká po boku Kateřiny Siniakové osmifinále čtyřhry.

„Zpočátku to úplně nešlo tak, jak jsem chtěla. Takže to, co jsem z toho tady vykouzlila, a i dnešní dobrý výkon proti hráčce číslo 3 ve výborné formě, hodnotím určitě kladně,“ vyprávěla Krejčíková, která v prvním setu vzdorovala favorizované soupeřce dlouhých 66 minut.

Pegulaová, jež dnes byla nad síly české hráčky, podává na úvod sezóny vynikající výkony, z devíti letošních zápasů prohrála jediný, a sice s Petrou Kvitovou ve skupinové fázi United Cupu.

„Je to světová trojka a nemá sice ve své hře nic úplně bombastického, ale zase nemá nikde žádnou slabinu. Zkusila jsem dnes všechny možné plány, které jsme si s trenérem připravili. Na všechno mi ale pokaždé odpověděla, a i když jsem údery mixovala, bylo strašné těžké body uhrát,“ nacházela Krejčíková na adresu své soupeřky pouze slova chvály.

Celkově je Krejčíková i přes nepovedenou obhajobu loňského čtvrtfinále se svým letošním působením na prvním grandslamu sezóny spokojená. „Výsledek v Melbourne vnímám dobře, být v osmifinále ve druhém týdnu na grandslamu je určitě vždy dobrý výsledek,“ přikývla.

„Cítím, že mi chybí vyrovnanost. V důležitých momentech jsem udělala strašně moc laciných chyb, což jsem na konci minulého roku nedělala,“ uvedla Krejčíková, když dostala za úkol srovnat svou aktuální formu s tou ze závěru loňské sezóny, kdy vyhrála turnaje v Tallinnu a Ostravě.

„Je to určitě spojené s tím, že všichni ostatní od začátku prosince bouchali do míčků, ale já začala bouchat až po Vánocích. Dnes jsem se snažila kouzlit, co to šlo, a vykouzlila jsem z toho nakonec určitě dobrý start do sezóny,“ prohlásila bývalá světová dvojka.

Žebříčkem se česká hráčka propadne ze současného 23. místa minimálně o šest míst, po prvních šesti zápasech nové sezóny má bilanci čtyř výher a dvou porážek, přičemž obě si připsala proti členkám elitní desítky (v Adelaide nestačila na světovou osmičku Darju Kasatkinovou).

„Je to dobrý začátek sezóny, pořád jsem tu navíc ještě ve hře v deblu. Na odehraných zápasech můžu určitě do budoucna stavět. Hlavně chci vydržet zdravá, to je naprostý základ úspěchu a dalšího zlepšování,“ zdůraznila vítězka pěti turnajů WTA ve dvouhře.

Letošní australská mise ještě pro 27letou Češku nekončí, s parťačkou Kateřinou Siniakovou ještě figuruje v pavouku čtyřhry a již zítra je čeká osmifinále deblového turnaje.

„V přípravě jsem hodně pracovala na kondici, takže sil mám pořád dost,“ ubezpečila Krejčíková. „Tenis jsem díky zranění moc hrát nemohla, i proto se teď fyzicky cítím v pohodě. Snažím se tady dávat tělu i dobrou regeneraci, aby po náročném výkonu bylo další den zase ready hrát,“ zakončila své povídání tenistka z Ivančic.

Australian Open, Melbourne (AUS, 76 500 000 AUD, tvrdý povrch)
Osmifinále ženské dvouhry
Jessica Pegulaová (USA, 3.) – BARBORA KREJČÍKOVÁ (23.) 7:5, 6:2