Back-to-back titul! Rozjetá Sisková slaví trofej i v estonském Tallinnu

- Jan Vojkůvka

Ačkoliv v singlu prozatím v této sezoně dokázala vyhrát v hlavní soutěži jen jeden zápas, v deblu je Anna Sisková nezastavitelná. Po zisku titulu v britském Loughborough, kde triumfovala minulý týden se Slovenkou Viktorií Morvayovou, se přesunula do estonského Tallinnu, kde slaví po boku Američanky Jessie Aneyové další trofej. Česko-americká dvojice ve finále porazila Britky Freyu Christieovou a Ali Collinsovou 6:4, 6:7(3), 10:7.

Jednadvacetiletá Sisková má ve čtyřhře na začátku nové sezoně formu jako hrom! Přestože ve dvouhře je aktuálně 355. singlistka světa prozatím spíš v útlumu a připsala si pouze jednu výhru v hlavní soutěži, které dosáhla v úvodním kole turnaje v Loughborough, v deblu je neporazitelná!

Už minulý týden v Loughborough odstartovala nový ročník nejlepším možným způsobem. Se Slovenkou Morvayovou okořenily svou cestu za titulem dokonce skalpem nasazených jedniček Justiny Mikulskyteové a Bibiane Schoofsové. A o týden později v estonském Tallinnu slaví znovu.

Tentokrát spojila síly s Američankou Jessie Aneyovou, hráčkou, se kterou už během kariéry vybojovala tři trofeje, včetně dvou šedesátek v Olomouci a Pörtschachu. Tentokrát si česko-americká dvojice zahrála na tzv. čtyřicítce, nové kategorii turnajů na okruhu ITF, které jsou dotovány částkou 40 tisíc dolarů.

Sisková s Anneyovou plnily v Tallinnu role nasazených jedniček a svou pozici největších favoritek na prvenství dokázaly dokonale využít, byť cesta za trofejí nebyla jednoduchá. Už ve čtvrtfinále musely otáčet skóre proti nizozemsko-rumunskému páru Isabelle Haverlagové a Cristině-Andree Mituové. Obrat ovšem zvládly a v rozhodujícím supertiebreaku vyhrály 10:7.

Supertiebreak rozhodoval i sobotní finálový duel proti Britkám Christieové a Collinsové. Sisková s Aneyovou po výhře v prvním setu měly ve druhé sadě problém s potvrzením svého náskoku a přestože dvakrát stáhla ztrátu brejku, nakonec v rozhodujícím tiebreaku padly 3:7. Supertiebreak proti turnajovým dvojkám ovšem dokázaly ukořistit, když si rychle vypracovaly vedení 6:2 a duel dovedly do vítězného konce.

Sisková v Tallinnu vybojovala už svou patnáctou deblovou trofej v kariéře. Výrazně si díky tomu vylepší svůj žebříček, když by po skončení Australian Open měla figurovat okolo 160. místa.