Smutný konec obhajoby. Nemohl jsem hrát bekhend ani běžet za míčkem, přiznal Nadal

- Marek Bartošík

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z MELBOURNE – Loni si Rafael Nadal připsal na Australian Open jeden z nejsladších triumfů své kariéry, naopak letos zažívá obrovský pocit zmaru. Zranění levé kyčle mu v utkání s Mackenziem McDonaldem prakticky znemožňovalo pohyb, nakonec prohrál s americkým outsiderem ve druhém kole 4:6, 4:6 a 5:7.

Sledovat záběry z arény Roda Lavera bylo velmi obtížné. Rafaela Nadala trápily bolesti levé kyčle, Maria Francisca Perellová se v týmovém boxu při pohledu na muka svého manžela rozplakala. Třísetová porážka se 65. tenistou žebříčku Mackenziem McDonaldem tak byla pro všechny zúčastněné vysvobozením.

Šestatřicetiletý Nadal posléze na tiskové konferenci potvrdil, že ho bolí levá kyčel. „Nevím ale, co je přesně za problém. Jestli je to sval, nebo kloub. S kyčlí už jsem měl v minulosti problémy, ale nebylo to tak špatné. Teď cítím, že se nemůžu hýbat,“ zmínil španělský tenista, který se nechal ošetřit za stavu 4:6 a 3:5.

„Celou dobu jsem uvažoval o skreči, ale nakonec jsem zkusil hrát tak, abych si zranění nezhoršil. Vůbec jsem nemohl hrát bekhend, nemohl jsem běžet za míčkem. Ale zápas jsem chtěl dokončit,“ vysvětlil majitel 22 grandslamových trofejí.

Podle očekávání se na tiskovce právě zranění stalo hlavním tématem, což se však světové dvojce diplomaticky řečeno nezamlouvalo. „Mimochodem mě o tom unavuje mluvit. Chápu to, ale prohrál jsem zápas. Tak to je. Snažil jsem se až do konce. Nevím, jestli bych za lepších okolností zvítězil,“ doplnil Nadal.