Budu hrát do chvíle, dokud si nevydělám dostatečné množství peněz, prohlašuje Tomic

- Radek Štohl

Bernard Tomic, který je známý jako kontroverzní tenista, opětovně potvrdil nelichotivou pověst. Čtyřiadvacetiletý Australan se v dosavadní kariéře propracoval nejvýše na sedmnáctou pozici a jak jde vidět, tak tato skutečnost ho primárně netrápí. V nedávném rozhovoru prozradil, že o konci jeho kariéry bude rozhodovat i stav na finančním kontu.

Pouto k penězům je u Bernarda Tomiče dlouhodobě známé. Po porážce s Fogninim v Madridu v květnu minulého roku dokonce prohlásil, že na této prohře v podstatě nezáleží. Pro Sydney Morning Herald nyní uvedl: ,,Tenis byl pro mě v minulosti velkým koníčkem. Když jste mladí, tak chcete hrát pro radost, kvůli soupeření s ostatními. V současné době se jedná o velký byznys. Okolo tohoto prostředí se točí velké množství peněz, takže je to už jiné."

Rodák ze Stuttgartu by chtěl hrát ještě po mnoho let, ale peníze nebere rozhodně jako druhořadé. ,,Tenis stále stoprocentně respektuji, ale také musím respektovat, co se děje okolo a jak mě to může připravit na život. Je to má práce. Mojí prací je hrát do chvíle, dokud toho nebudu mít dost a dokud si nevydělám dostatečné množství peněz."

Tomic je v současné době podporovaný společností Head a společností Nike. Pohuhým tenisem si bývalý čtvrtfinalista Wimbledonu vydělal 4 776 168 amerických dolarů. Letošní sezónu zahájil prohrou v Brisbane s Davidem Ferrerem.