Další krutý los v Melbourne. Ve druhém setu jsem měla šanci, mrzí Siniakovou

- Marek Bartošík

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z MELBOURNE – Z jednoznačného utkání se ještě stalo pořádné drama. Kateřina Siniaková vedla ve druhém setu proti americké hvězdě Coco Gauffové už 4:2, posléze vymazala celkem šest mečbolů jedné z favoritek na zisk trofeje a usilovala o vyrovnání. Na sedmý pokus už ale osmnáctiletá Gauffová atraktivní souboj v aréně Roda Lavera ukončila. „Cítila jsem, že jsem ve druhém setu lepší. Mrzí mě, že jsem nepředvedla to, co jsem mohla,“ uvedla po prohře 1:6 a 4:6 zklamaná Siniaková, která vypadla na Australian Open už popáté v řadě v prvním kole.

Máte za sebou zápas proti Coco Gauffové v aréně Roda Lavera. Jaká to byla zkušenost?
Na centrkurtu už jsem tady hrála, takže jsem věděla, do čeho jdu. Hrát na takovém dvorci je vždy čest. Pocitově to nějak jiné nebylo. Trénovala jsem v aréně Margaret Courtové, což mi přišlo dost podobné. Mrzí mě, jak to dopadlo. Ze začátku jsem byla nervózní, hrála jsem špatně, dělala jsem strašně moc chyb. Ani bych neřekla, že by ona nastoupila výborně. Byla taky nervózní, protože náš poslední zápas si pamatovala (Siniaková porazila Gauffovou loni na finálovém turnaji Poháru BJK v Glasgow 7:6 a 6:1, pozn. red.). Ve druhém setu jsem měla šanci, ale proti takovým hráčkám je už většinou pozdě, když začnete hrát dobře až ve druhém setu.

V závěru duelu jste odvrátila celkem šest mečbolů. Cítila jste šanci na obrat?
Myslím si, že ano. Cítila jsem, že jsem ve druhém setu lepší. Pár míčů mě tam dost mrzelo. Kdybych potvrdila brejk, mohlo se to vyvíjet jinak. Mrzí mě, že jsem nepředvedla to, co jsem mohla.

V Melbourne máte smůlu na los, v minulých letech jste prohrála v prvním kole s Anett Kontaveitovou, Petrou Kvitovou či Belindou Bencicovou. Jaká byla vaše reakce na letošní los?
Na rovinu říkám, že nadšená jsem nebyla. Mohlo to být jiné. Věřila jsem ale, že šanci mám. Cítila jsem se dobře v Adelaide i tady na trénincích. Budu se snažit makat, abych byla třeba na příštím grandslamu nasazená. V pavouku jsou ohromně těžké zápasy a zároveň tam je i kvalifikant proti kvalifikantovi. Ale takhle to je.

Ve vašem boxu se nenacházela trenérka Jevgenija Manjukovová. Obměnila jste tým?
Ano, jsem tady s jiným trenérem, jeho jméno je Peter Huber (dříve vedl mimo jiné Magdalénu Rybárikovou, pozn. red.).

Co stojí za touto změnou?
Nechci se pouštět do podrobností, ale změně napomohly události, které se dějí ve světě. Bylo to složitější. Vzájemně jsme došly k takové dohodě.

Budete hrát na Australian Open stejně jako loni mix s vaším přítelem Tomášem Macháčem?
Nejspíš nebudu, protože Tomáš má v singlu přihlášené další turnaje. Navíc bychom museli opět požádat o volnou kartu.

Jaké máte přání a cíle do této sezóny ohledně vaší singlové kariéry?
Byla bych ráda, kdyby se mi povedlo dostat do Top 30 žebříčku. Myslím, že na to určitě mám. Posunout se o 20 míst je ale daleko, musím být stabilnější. A moc bych si přála, kdyby se mi zadařilo i na větších turnajích.

Grandslam

Australian Open, Melbourne (AUS, 76 500 000 AUD, tvrdý povrch)
1. kolo ženské dvouhry
KATEŘINA SINIAKOVÁ (48.) – Coco Gauffová (USA, 7.) 1:6, 4:6