Los čtyřhry Australian Open: Do hlavní soutěže zasáhne osm Čechů

- Radek Štohll

Český tenis bude mít osm zástupců v letošním ročníku čtyřhry Australian Open. Mezi muži se představí pouze Jiří Lehečka, který spojí síly s Alexem Molčanem. Mezi ženami nechybí obhájkyně loňského triumfu Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou.

Krejčíková se Siniakovou v loňském roce přišly o jediný set, ve finále proti Danilinové a Haddad Maiové prohrály úvodní sadu 6:7. Další dva sety ale ovládly dvakrát 6:4, díky čemuž se mohly radovat z titulu. Nyní budou na úvod čelit páru Eikeriová, Harrisonová.

Druhou a zároveň poslední českou dvojicí je duo Miriam Kolodziejová, Markéta Vondroušová. Dvojnásobné juniorské grandslamové vítězky čtyřhry a šampionky juniorky Australian Open z roku 2015 v prvním kole narazí na debl Barnettová, Nicholsová.

Další českou účastníci v ženské deblové soutěži je Linda Fruhvirtová, sedmnáctiletá tenistka do ní zasáhne po boku Alison Riskeové. Česko-americká dvojice se utká s párem Dzalamidzeová, Panovová. Vítězky zápasu v dalším kole narazí na Krejčíkovou se Siniakovou.

Ve čtyřhře se představí také Tereza Martincová, s Donnou Vekičovou se pokusí překvapit druhý nejvýše nasazený debl Gauffová, Pegulaová,.

Poslední Češkou v hlavní soutěži deblu je Marie Bouzková, ta bude o co nejlepší výsledek usilovat s Camilou Osoriovou. Tato dvojice se utká s párem Changová, Kulikovová.

Jediným českým zástupcem mužské čtyřhry je Jiří Lehečka, který nastoupí s Alexem Molčanem. V úvodním zápase na turnaji je čeká Cerundolo, Etcheverry.

Los 1. kola mužské čtyřhry
LEHEČKA, Molčan (SVK) –⁠ Cerundolo, Etcheverry (oba ARG)

Los 1. kola ženské čtyřhy
KREJČÍKOVÁ, SINIAKOVÁ –⁠ Eikeriová (NOR), Harrisonová (USA)
KOLODZIEJOVÁ, VONDROUŠOVÁ –⁠ Barnettová, Nicholsová (obě GBR)
L. FRUHVIRTOVÁ, Riskeová (USA) –⁠ Dzalamidzeová (GEO), Panovová
MARTINCOVÁ, Vekičová (CRO) –⁠ Gauffová, Pegulaová (obě USA)
BOUZKOVÁ, Osoriová (COL) –⁠ Changová, Kulikovová (obě USA)

Los mužské čtyřhry Australian Open je zde.

Los ženské čtyřhry Australian Open je zde.