Sisková pokračuje ve sběru trofejí. V Loughborough vyhrála po boku Slovenky Morvayové

- Jan Vojkůvka

Anna Sisková se raduje na turnaji v britském Loughborough ze zisku první deblové trofeje v sezoně. Jednadvacetiletá Češka odehrála turnaj ve čtyřhře po boku Slovenky Viktorie Morvayové, se kterou plnily role turnajových trojek. Ve finále si česko-slovenská dvojice poradila s nasazenými jedničkami Justinou Mikulskyteovou a Bibiane Schoofsovou po setech 6:3, 6:7(3), 10:6.

Sisková se stejně starou Morvayovou absolvovala několik turnajů už v minulých letech, dokonce se spolu probojovaly loni v říjnu do finále v kanadském Frederictonu, po trofeji ale pokukovaly nakonec marně. V Loughborough se ovšem už zastavit nenechal, zvládly všechny čtyři nástrahy včetně nasazených jedniček a potvrdily role spolufavoritek tohoto turnaje ITF.

Už ve čtvrtfinále se česko-slovenský pár dostal do menších obtíží. S chorvatsko-švýcarskou dvojicí Čiričovou a Naefovou prohrával 0:1 na sety, nakonec si ale po výhře 4:6, 6:3, 10:4 zajistil postup. V semifinále naopak Sisková s Morvayovou žádné drama nepripustily a mohly se začít těšit na souboj s nasazenými jedničkami.

Proti Mikulskyteová se Schoofsovou nebyly favoritkami, dokázaly se ale papírovým předpokladům postavit. Po zisku úvodní sady sice o druhý set přišly v tiebreaku (3:7), ale supertiebreak si dokázaly podmanit.

Pro Morvayovou se jedná o třetí deblovou trofej na okruhu ITF v kariéře. Oproti Siskové je ovšem její sbírka hodně chudá. Jednadvacetiletá Češka totiž vybojovala už 14. titul na zmíněném okruhu ITF World Tennis Tour. Hned zkraje sezony navíc navázala na své tři tituly z minulé sezony.