Ósakaová vynechá celou sezonu. Japonská tenistka je v očekávání

- Jan Vojkůvka

Bývalá světová jednička Naomi Ósakaová se nějaký čas na tenisových dvorcích neobjeví. Na svých sociálních sítích se totiž pochlubila radostnou novinou. „Ačkoliv se nemůžu dočkat, až se vrátím na kurt, tady je malá aktualizace pro rok 2023,“ napsala k přiložené fotografii ultrazvuku a oznámila, že je v očekávání.

„Pár posledních let bylo velmi zajímavých, abych tak řekla, ale zjistila jsem, že největší životní výzvy mohou být také nejzábavnější,“ napsala Ósakaová ve vzkazu fanouškům. „Posledních pár měsíců, co jsem si dala od sportu pauzu, mi přineslo novou lásku a vděčnost ke hře, které jsem zasvětila svůj život,“ řekla o tenisu.

„Vím, že se mám v budoucnu ještě na co těšit,“ pokračovala Japonka. „Jednou z věcí, na které se těším, že mé zápasy bude sledovat moje dítě a někomu řekne: ‚to je moje máma!‘ Rok 2023 bude pro mě plný lekcí a doufám, že se spolu uvidíme na začátku příštího roku,“ dodala s tím, že by se v příští sezoně v Austrálii ráda vrátila k tenisu.

Pětadvacetiletou Ósakaovou v posledních letech provázely zejména kontroverze, přestože na kurtu byla velmi úspěšnou a stala se již čtyřnásobnou grandslamovou šampionkou. Bývalá světová jednička měla stále větší obtíže s tím, aby se vypořádala s tlakem médií a tenis šel v její kariéře trochu do pozadí.

Její hlavní problémy přišly v roce 2021, kdy jako čerstvá šampionka z Australian Open začala bojovat s novináři a na Roland Garros se nechtěla účastnit tiskových konferencí. Výrazně klesla také její herní výkonnost a kromě loňského finále v Miami žádný pořádný výsledek neuhrála.

Jejím posledním turnajem byla zářijová akce v Tokiu. V prvním kole jí tehdy skrečovala Daria Savilleová po pouhém jednom gemu, načež Ósakaová nenastoupila do osmifinále. A minimálně do začátku roku 2024 se na tenisových dvorcích znovu neobjeví.