VIDEO: Bizarní ztráta fiftýnu. Brenda Fruhvirtová doplatila na nastřelení od soupeřky

- Marek Bartošík

Tenis je sportem, který je mimořádně bohatý na různé netradiční a výjimečné situace. Důkazem budiž utkání mezi Brendou Fruhvirtovou (135.) a Ukrajinkou Darjou Snigurovou (148.) ve druhém kole kvalifikace Australian Open. Ještě předtím, než patnáctiletá Češka zázračně otočila zdánlivě ztracený duel, se musela smířit s bizarní ztrátou fiftýnu.

Něco podobného tenisoví fanoušci jen tak neuvidí. Darja Snigurová trefila za stavu 40:0 v prvním gemu druhého setu přesné podání, které Brenda Fruhvirtová vrátila pouze vysokým obloukem přibližně doprostřed dvorce. Dvacetiletá Ukrajinka na nic nečekala a pokusila se o forhend zahraný přímo ze vzduchu (tzv. „drajv volej“).

Její úder byl velmi nepřesný a mířil za základní čáru, do cesty se mu však omylem postavila Fruhvirtová, kterou míček zasáhl do nohy. Obě tenistky v tu chvíli věděly, co se stalo. Zatímco Fruhvirtová okamžitě zamířila k sedačce kvůli střídání stran po lichém gemu, Snigurová se za svůj nechtěný útok na českou teenagerku omluvila.

Bizarní epizodu poté zcela zastínil samotný průběh klání, v němž Snigurová vedla už 7:5 a 5:1. Fruhvirtová totiž souboj otočila a senzačně zvítězila poměrem 5:7, 7:6(3) a 6:3. Může se tak těšit na finálové kolo kvalifikace, kde ve čtvrtek vyzve dvacetiletou Španělku Jessicu Bouzasovou Maneirovou (183.).