Překvapivá reakce na bleskově vyprodaný trénink. Národní ostuda! rýpl si Kyrgios

- Filip Lefenda

Nick Kyrgios se zase pro jednou postaral o pořádný rozruch. Australan, jenž letos ještě neodehrál soutěžní utkání, se vysmál svým kritikům poté, co se za necelou hodinu vyprodaly všechny lístky na jeho páteční tréninkový zápas s Novakem Djokovičem.

Po vstupenkách do ochozů arény Roda Lavera se doslova slehla zem. Celkem 14 820 lístků, které organizátoři uvolnili do prodeje za jednotnou cenu 20 dolarů, bylo pryč za pouhých 58 minut.

„Páni! Nick Kyrgios škodí sportu. Taková hanba, národní ostuda! Jak si jen mohl dovolit vyprodat stadion? Jaká to arogance,“ napsal sedmadvacetiletý Australan ironicky na své sociální sítě, a rýpl si tak do kritiků, kteří mu často vyčítají, že bere své řemeslo na lehkou váhu a není dobrým vzorem mladým sportovcům.

Zápas, v němž budou oba jmenovaní ladit v Melbourne formu před startem úvodního grandslamu sezony, by měl mít stejné náležitosti jako klasický soutěžní mač. Přítomni budou rozhodčí i sběrači míčů.

Kyrgios se s Djokovičem střetne poprvé od prohraného finále Wimbledonu. To v půlce července ovládl srbský fenomén v poměru 3:1 na sety. Oba předešlé zápasy z roku 2017 pak vyhrál v Indian Wells a Acapulku shodně 2:0 Australan.

Peníze z prodaných lístků poputují na konto nadace australského tenisového svazu (Australian Tennis Foundation). Ten je následně věnuje na podporu neziskových organizací, které působí na válkou zasažené Ukrajině. K vidění přitom budou v průběhu týdne i další zajímavá klání.