Martincová nadělila kanára a prolétla do hlavní soutěže v Hobartu. Doplní Bouzkovou

- Jan Vojkůvka

Turnaj WTA v australském Hobartu odehrají hned dvě české tenistky! Nasazenou jedničku Marii Bouzkovou doplní v hlavní soutěži Tereza Martincová, která prolétla kvalifikací bez ztráty setu. V nedělním finálovém kole deklasovala Slovinku Kaju Juvanovou 6:0, 6:2.

Martincová šla do kvalifikace v Hobartu v roli žhavé adeptky na účast v hlavní soutěži. Jako nasazená dvojka měla před sebou výborné vyhlídky i s ohledem na soupeřky, čehož dokázala skvěle využít, přestože papírově úplnou favoritkou nebyla.

Napřed v sobotu za pouhou hodinu hry porazila domácí Emerson Jonesovou po setech 6:3, 6:2, načež narazila na Kaju Juvanovou, což měl být o poznání obtížnější oříšek. Martincová byla dokonce mírnou papírovou outsiderkou, přestože figuruje ve světovém žebříčku o 18 příček výš než slovinská hráčka.

Jak se ale v samotném utkání ukázalo, predikce sázkových kanceláří, které favorizovaly Juvanovou, byly mylné. Martincová v utkání dominovala, odvrátila všech pět brejkbolů soupeřky a sama se radovala z pěti brejků. Výsledkem bylo drtivé vítězství 6:0, 6:2 a postup do hlavní soutěže.

V úvodním kole turnaje v Hobartu si Martincová zahraje s německou tenistkou Laurou Siegemundovou, která aktuálně figuruje až na 176. místě světa, ale pro účast v Hobartu využila svůj chráněný žebříček. Proti Siegemundové by měla být Martincová favoritkou.

Hlavní soutěž v Hobartu odehraje v roli nasazené jedničky také Marie Bouzková. Na tu čeká v prvním kole 146. hráčka světa Jaqueline Cristianová z Rumunska.