První turnaj, první titul! Pavlásek s Gengelem vstoupili do nové sezony stylově

- Michal Hladký

Pro první společný titul si na challengeru v thajském Nonthaburi dokráčeli Marek Gengel s Adamem Pavláskem. Česká dvojice ve finále porazila americko-mexický pár Galloway, Hach Verdugo, a to za hodinu a 17 minut po setech 7:6(4) a 6:4.

První sada nabídla napínavou bitvu. První šanci na prolomení servisu mělo americko-mexické duo za stavu 3:3, avšak Pavlásek s Gengelem si situaci pohlídali a hru uhráli na svou stranu. Za stavu 5:4 měli Češi k dispozici setbol, taktéž jim se ovšem nepodařilo soupeře zaskočit.

Následovala pauza na ošetření, kterou si vyžádalo duo Galloway, Hach Verdugo. A právě ti od tohoto momentu tahali za kratší konec. Sada dospěla sice do tiebreaku, jenomže v tom měli Adam Pavlásek s Markem Gengelem navrch a zvítězili 7:6(4).

Druhý set dlouho vypadal na jednoznačnou záležitost, vždyť Mexičan s Američanem hned v první hře ztratili servis. Nicméně ten si vzali v osmé hře zpět a bylo srovnáno. Tohle Čechy nezaskočilo, ba naopak.

Hned v dalším gemu své oponenty brejkli, načež přes čistou hru ovládli závěrečný gem a i celé Bangkok Open. Pavlásek s Gengelem spolu odehráli celkově tři turnaje, v Poznani dokráčeli do finále a ve Veroně uhráli semifinále.

Pro Adama Pavláska se jedná o šestý deblový titul na okruhu ATP Challenger Tour, který ho posune k 85. místu světového žebříčku. Jeho týmový parťák pak triumfoval na téhle úrovni vůbec poprvé a v příštím vydání žebříčku ATP bude figurovat kolem 155. příčky.  

Bangkok Open 1, Nonthaburi (muži, THA, 80 000 USD, tvrdý povrch)
Finále:
GENGEL, PAVLÁSEK – Galloway (USA), Hach Verdugo (MEX) 7:6(4), 6:4
Semifinále: GENGEL, PAVLÁSEK – Nam, Song (oba KOR) 6:4, 6:3
Čtvrtfinále: GENGEL, PAVLÁSEK – King, Sandgren (oba USA) 6:3, 6:7(4), 10:6
1. kolo: GENGEL, PAVLÁSEK – Alcantara (PHI), Hsu (TPE) 5:7, 6:2, 10:5