United Cup: Američané postoupili do play-off. Chorvatsku stačí proti Francii jediná výhra

- Redakce

Premiérový ročník United Cupu nabídl začátek třetího a závěrečného kola základních skupin. Ve skupině C, v níž už mají dohráno čeští tenisté, se o přímý postup do další fáze utkali favorizovaní Američané s Němci. Už po pondělních dvouhrách je rozhodnuto, že v play-off se představí Američané. Ti se ve čtvrtfinále utkají s Velkou Británií. V dalších zápasech se dařilo Chorvatsku nebo Itálii.

Polsko se Švýcarskem smírně
Pondělní dvouhry ve skupině B mezi Polskem a Švýcarskem toho o postupujícím příliš nenapověděly. Světová jednička Iga Šwiateková sice zajistila Polsku bod po výhře nad Belindou Bencicovou v poměru 6:3, 7:6(3), za Švýcary však srovnal Marc-Andrea Hüsler, který potvrdil roli favorita proti Danielu Michalskému. S ním si poradil po sadách 6:3, 6:2.

Španělsko v pondělí zachránila Parrizas-Diazová
Zápas bez šance na postup mezi Španělskem a Austrálii je po pondělních dvouhrách nerozhodný 1:1. Rafael Nadal v prvním duelu ztratil náskok proti Alexovi De Minaurovi, se kterým prohrál 6:3, 1:6, 5:7. Nuria Parrizas-Diazová ve druhém zápase jasně porazila Maddison Inglisovou po sadách 6:1, 6:3. Postupujícím ze skupiny C je Velká Británie.

Chorvaté mají do finále blíže
Chorvaté skvěle rozjeli boj o první místo ve skupině D na United Cupu, nad Francií vedou po pondělních dvouhrách 2:0 na zápasy. Donna Vekičová si poradila s Alizé Cornetovou po setech 6:4, 6:3, Borna Čorič posléze zvládl oba tiebreaky proti Arthurovi Rinderknechovi, kterého přehrál 7:6(1), 7:6(2).

Američané postoupili do play-off
Dvě úspěšné pondělní dvouhry stačily Američanům k postupu do play-off United Cupu. Taylor Fritz si nejprve poradil s Alexanderem Zverevem po setech 6:1, 6:4, definitivní jistotu zařídila Madison Keysová, jež porazila Jule Niemeierovou hladce 6:2, 6:3. Vítěz „české“ skupiny C se v „městském finále“ v Sydney utká s vítězem skupiny D z Velké Británie.

Řekové jsou krok od postupu
Řekové jsou na United Cupu blízko postupu do play-off. Despina Papamichailová sice v úvodním pondělním zápase prohrála s Belgičankou Alison Van Uytvanckovou 5:7, 6:2, 3:6, Stefanos Tsitsipas však následně nedal šanci Davidu Goffinovi, kterého porazil po sadách 6:3, 6:2. Řekům v úterním programu stačí jediná výhra.

Blízko play-off jsou také Italové
Rovněž Itálii chybí jediná úterní výhra od postupu do „městského finále“. A to díky dvěma pondělním vítězstvím nad Norskem. Martina Trevisanová v prvním střetnutí vyzrála na Malene Helgovou, kterou udolala 7:5, 3:6, 6:4. Lorenzo Musetti ve druhém utkání potvrdil roli favorita proti Viktoru Durasovicovi, toho přehrál 7:6(7), 6:3.

Program 5. hracího dne United Cupu

Skupina C (Sydney)
USA – Německo 2:0
Taylor Fritz – Alexander Zverev 6:1, 6:4
Madison Keysová – Jule Niemeierová 6:2, 6:3

Skupina D (Sydney)
Španělsko – Austrálie 1:1
Rafael Nadal – Alex De Minaur 6:3, 1:6, 5:7
Nuria Parrizas-Diazová – Maddison Inglisová 6:1, 6:3

Skupina A (Perth)
Řecko – Belgie 1:1
Despina Papamichailová – Alison Van Uytvancková 5:7, 6:2, 3:6
Stefanos Tsitsipas – David Goffin 6:3, 6:2

Skupina F (Perth)
Francie – Chorvatsko 0:2
Alizé Cornetová – Donna Vekičová 4:6, 3:6
Arthur Rinderknech – Borna Čorič 6:7(1), 6:7(2)

Skupina E (Brisbane)
Itálie – Norsko 2:0
Martina Trevisanová – Malene Helgová 7:5, 3:6, 6:4
Lorenzo Musetti – Viktor Durasovic 7:6(7), 6:3

Skupina B (Brisbane)
Polsko – Švýcarsko 1:1
Iga Šwiateková – Belinda Bencicová 6:3, 7:6(3)
Daniel Michalski – Marc-Andrea Hüsler 3:6, 2:6