VIDEO: To je blbost! Dimitrov zaujal na United Cupu svérázným gestem fair play

- Marek Bartošík

Není žádným tajemstvím, že Grigor Dimitrov je jedním z největších gentlemanů a sympaťáků na okruhu ATP. Svou pověst potvrdil hvězdný Bulhar na United Cupu, když v utkání proti Belgičanovi Davidovi Goffinovi odmítl rozhodnutí automatického jestřábího oka.

Grigor Dimitrov (28.) vedl 6:4, 6:5 a 30-15, když se servírující David Goffin (53.) podle výroku technologie „Hawk-Eye Live“ dopustil přešlapu při prvním podání. Returnující Dimitrov bezprostředně poté vyjádřil svou nespokojenost hlasitým povzdechnutím.

„Servíruj znovu, Dave. Servíruj znovu, je to blbost. Dej si první servis,“ řekl svému soupeři Dimitrov, jenž se dočkal uznání od komentátorů, fanoušků i samotného Goffina.

Po duelu, v němž Dimitrov zvítězil 6:4 a 7:5, se o zajímavé situaci z posledního gemu rozpovídal. „Vím, jak servíruje. Nikdy nepodává tak blízko čáře. Pro mě je sport o tomto: o fair play, přátelství a mnoha dalších věcech. Jsem, kdo jsem, takže se za nic nezměním,“ vysvětlil jednatřicetiletý Dimitrov.

Rodák z Chaskova plní na premiérovém United Cupu roli hrajícího kapitána bulharského týmu. V prvním utkání proti Řecku sice předvedl velmi dobrý výkon, nakonec ale podlehl světové čtyřce Stefanosovi Tsitsipasovi 6:4, 2:6 a 6:7(4). Proti někdejšímu sedmému hráči žebříčku Goffinovi si tak připsal premiérovou výhru v nové sezóně, v níž by chtěl výrazně vylepšit své aktuální 28. místo v rankingu ATP.