Kromě Kyrgiose také Schwartzman. Rovněž Argentina přišla o svou největší hvězdu

- Jan Vojkůvka

Kontroverzní odhlášení Nicka Kyrgiose na poslední chvíli z United Cupu není jedinou ztrátou, která úvodní ročník soutěže smíšených týmů potkala. Kromě australské hvězdy se totiž kvůli blíže nespecifikovanému zranění z turnaje odhlásil také Argentinec Diego Schwartzman. A i jeho neúčast má negativní vliv na výkony celého týmu.

Kyrgios se z United Cupu odhlásil kvůli zranění kotníku, okamžitě se ale objevily spekulace, že si Australan chtěl pouze prodloužit dovolenou. Na to poukázal například Stefanos Tsitsipas, jelikož Kyrgios byl během pauzy mezi sezonami hodně aktivní a zúčastnil se exhibičních turnajů Diriyah Tennis Cupu a World Tennis League.

Absence Kyrgiose má pochopitelně negativní vliv na výsledky domácího týmu v United Cupu. Sedmadvacetiletý hráč chyběl ve čtvrtečním utkání jedniček proti Velké Británii a Australané tak prohrávají po úvodním dnu 0:2 na zápasy.

Stejně skóre tíží také Argentinu, která prohrává 0:2 s Francií ve skupině F. Pro ně je přitom ztráta Diega Schwartzmana ještě tíživější než absence Kyrgiose pro Australany. Argentinci totiž sázeli na své mužské tenisty, kteří měli tomuto týmu zajistit v každém duelu dva body a vynutit si rozhodující smíšenou čtyřhru. V ženské části United Cupu jsou totiž Argentinci jedni z nejslabších na celém turnaji.

Důvod, proč Schwartzman na United Cupu schází, přitom není nikterak konkrétní. Oficiálně se odhlásil kvůli blíže nespecifikovanému zranění. Možná chce před úvodním grandslamem sezony skutečně doléčit některé šrámy z minulé sezony, na druhou stranu se však svým odhlášením připravil o možnost velmi kvalitní přípravy na Australian Open.

Pozici argentinské jedničky tak zaujal Francisco Cerúndolo, ten ale ve čtvrtečním souboji s Arthurem Rinderknechem padl hladce 4:6, 2:6. Do pozice dvojky se tím pádem posunul Federico Coria, kterého ale v pátek čeká duel s favorizovaným Adrianem Mannarinem. A jelikož v ženské části zápasu jsou Francouzky o poznání silnější, prakticky tím pohasly naděje Argentinců, že by mohli v utkání uspět.

Od soboty navíc na Argentinu čeká Chorvatsko, které bude rovněž favoritem v souboji s jihoamerickým týmem. Vše tak pomalu, ale jistě, směřuje k vyřazení Argentiny už v základní skupině. Což je osud, který s nejvyšší pravděpodobností čeká i oslabené Australany.