Konec pětileté spolupráce. Djokovič se rozhodl vyměnit fyzioterapeuty

- Marek Bartošík

Čas mezi sezónami vyplňují elitní tenisté nejen odpočinkem a přípravou, ale také úpravami ve svých početných týmech. Jednadvacetinásobný grandslamový šampion Novak Djokovič ukončil po více než pěti letech spolupráci s fyzioterapeutem Ulisesem Badiem, jenž mu pomohl k devíti grandslamovým trofejím. Do týmu naopak přibyli Claudio Zimaglia a Miljan Amanovič.

I na pomoc staronového a nového fyzioterapeuta bude spoléhat Novak Djokovič při útoku na svůj desátý titul na Australian Open. Pětatřicetiletý srbský tenista nově angažoval velezkušeného Claudia Zimagliu a také Miljana Amanoviče, který už u Djokoviče působil v letech 2007–2017 a 2018–2022.

Italský odborník Zimaglia, jenž v minulosti spolupracoval s Jannikem Sinnerem, Milosem Raonicem či Brandonem Nakashimou, bude hlavním fyzioterapeutem Djokoviče. Amanovič ho doplní ve vybraných týdnech.

V týmu bývalé světové jedničky nadále zůstávají trenér Goran Ivaniševič a kondiční kouč Marco Panichi.

Djokovič si v sezóně 2022 připsal pět trofejí, když triumfoval na Wimbledonu, Turnaji mistrů, v Římě, Tel Avivu a Astaně. Rok zakončil na pátém místě žebříčku ATP. Do nového tenisového ročníku vstoupí na akci kategorie ATP 250 v Adelaide (1.–8. ledna).