Exhibice plná hvězd. V Dubaji proběhl premiérový ročník World Tennis League

- Jan Vojkůvka

V termínu od 19. do 24. prosince proběhl v Dubaji první ročník tzv. World Tennis League. K soutěži smíšených týmů vyrazila spousta hvězd mužského i ženského okruhu, kteří byli rozlosování do celkem čtyř týmů. Z vítězství se radoval výběr Hawks ve složení Alexander Zverev, Jelena Rybakinová, Dominic Thiem a Anastasia Pavljučenkovová.

Týmová soutěž se hrála napřed ve skupinové fázi, načež dva nejlepší týmy postoupily do finále, které se hrálo na Štědrý den. Spolu s týmem Hawks se do finále prokousal tým Kites, který sice ve skupině porazil své finálové soupeře, ale v souboji o titul tahal za kratší konec.

Kites nebylo nic platné, že měli v sestavě světovou jedničku Igu Šwiatekovou, světovou šestku Felixe Augera-Aliassimeho či světovou jedenáctku Holgera Runeho, který ve finále odehrál smíšenou čtyřhru po boku Sanii Mirzaové.

Hned první zápas finále totiž přinesl překvapení, když Šwiateková prohrála 3:6, 1:6 s Rybakinovou. Následně se sice povedlo zvítězit Augerovi-Aliassimeovi nad Zverevem 6:4, 6:3, ale rozhodující čtyřhra přisoudila triumf týmu Hawks.

Pavljučenkovové s Thiemem se totiž povedlo porazit 7:6(4), 6:3 Mirzaovou s Runem a vybojovali pro svůj tým titul v premiérovém ročníku World Tennis League.

Kromě již zmíněných hráčů se této akce, která byla protkána i koncerty velkých hvězd jako zpěváka Ne-Ya či DJů Tiesta a Armina van Buurena, zúčastnili Novak Djokovič, Nick Kyrgios, Grigor Dimitrov, Caroline Garcíaová, Aryna Sabalenková, Paula Badosaová či Bianca Andreescuová, kteří hráli v týmech Falcons a Eagles, pro něž soutěž skončila v základní skupině.

Pro všechny tenisty se jednalo především o kvalitní přípravu před novou sezonou, která začne už za pár dní v Austrálii. První akcí sezony bude rovněž smíšená soutěž United Cup, kromě toho se bude hrát v Adelaide, Puné a Aucklandu.