Giorgiová v problémech. Italku vyšetřuje policie kvůli zfalšovaným dokumentům

- Jan Vojkůvka

Italská tenistka Camila Giorgiová má zaděláno na problémy. Nejen, že neprožila dobrou sezonu na okruhu WTA, ale ještě ji k tomu všemu vyšetřuje italská policie! Důvodem má být zfalšovaný certifikát o očkování proti covidu, kterým se měla prokazovat.

Třicetiletá Giorgiová, která vstupovala do sezony na 33. místě světa, vyhrála pouze 16 zápasů, zahrála si semifinále v Eastbourne či osmifinále na Roland Garros a propadla se na 67. příčku na žebříčku WTA.

Mnohem více ji ale nyní může trápit to, že se dostala do hledáčku italské policie. Ta ji vyšetřuje kvůli zfalšovanému očkovacímu průkazu proti covidu, o čemž informoval italský deník La Repubblica. Očkování proti covidu bylo vyžadováno tenisovými okruhy nejen v letech 2020 a 2021, ale na mnoha místech také letos. Kvůli absenci očkování ostatně byl Novak Djokovič deportován z Austrálie a vynechal všechny turnaje ve Spojených státech.

Giorgiová měla podle informací obdržet potvrzení o očkování od nejmenovaného italského doktora, který patří k odpůrcům vakcinace. Tento lékař měl vystavit falešný certifikát více italským sportovcům a celebritám.

Giorgiová měla, podobně jako ostatní, možnost volby a očkovat se nemusela. Mohla následovat příklad Novaka Djokoviče a obětovat část sezony. Pokud se ale potvrdí, že se prokazovala falešným potvrzením o očkování, může v Itálii čelit vážným problémům.