Nejvíce titulů i nejdelší vítězná série! Brenda Fruhvirtová zářila na okruhu ITF

- Radek Štohl

Brendě Fruhvirtové náleží parádní prvenství za rok 2022. Teprve patnáctiletá tenistka v této sezóně dobyla osm turnajových vavřínů na ITF, ze všech hráček dosáhla na nejvíce titulů na tomto okruhu. Zároveň se pyšní nejdelší vítěznou zápasovou sérií.

Fruhvirtová v sezoně 2022 absolvovala třináct singlových turnajů na okruhu ITF. Hned při druhé a třetí letošní akci v argentinském Tucumanu slavila premiérové dvě trofeje mezi dospělými.

Mladá Češka se dalších úspěchů na ITF dočkala na konci června, kdy bez ztráty setu uspěla v Klostersu. Tím odstartovala skvělou vítěznou sérii pěti turnajových triumfů v řadě. Celkově vyhrála 27 utkání za sebou, prohrála až na konci září ve čtvrtfinále podniku v San Sebastianu. Rovněž v této činnosti nenašla přemožitelku.

Někdejší třetí tenistka kombinovaného juniorského žebříčku se v tomto roce zúčastnila také čtyř turnajů pod hlavičkou WTA, v osmi zápasech zapsala čtyři výhry. Mimo jiné zdolala i bývalou pátou singlistku světa Saru Erraniovou.

Brenda Fruhvirtová se díky famózní jízdě výrazně posunula žebříčkem WTA. Začátkem sezony pobývala mimo elitní tisícovku singlového rankingu, poskočila však o 966 míst a rok zakončila na 130. pozici. Díky svému žebříčkovému postavení má nárok startovat v kvalifikaci ženské dvouhry Australian Open.