Hopman Cup: Češi na závěr podlehli Španělům, Američané porazili i Australany

- Jakub Striegler, Filip Lefenda

Český tým ve složení Adam Pavlásek a Lucie Hradecká na druhou výhru ve skupině B nedosáhl. V úvodním zápase dne se naše duo poměřilo se Španělskem ve složení Lara Arruabarrenaová, Feliciano López. Oba týmy usilovaly o druhou výhru, ze skupiny už ale postoupit nemohly. Lépe se s Perthem rozloučili tenisté z Pyrenejského poloostrova. Ve druhém utkání si již jistí finalisté z USA poradili s domácí Austrálií.

Češi měli přitom duel o druhou příčku skupiny slibně rozjetý. V prvním zápase si připsala výhru Lucie Hradecká, která po skalpu Gavrilovové snadno uspěla i s Larou Arruabarrenaovou. První set byl jednoznačně v režii Hradecké, která od stavu 2:2 vzala soupeřce dvakrát podání a zvítězila 6:2. Druhou sadu začala rodačky z Prahy v poněkud vlažnějším tempu, protože musela odvracet nepříznivý stav 1:3. Za stavu 4:4 přišel rozhodující brejk a Hradecká vítězně dopodávala.

Adam Pavlásek ovšem proti zkušenému Felicianu Lópezovi neuspěl, i když španělského tenistu značně potrápil. Pavlásek se tak první letošní výhry na Hopman Cupu nedočkal, prohrál i předchozí utkání se Sockem a Kyrgiosem.

O vítězi se tak rozhodovalo v závěrečném mixu. V tom si vedli lépě Španělé, kteří vyhráli poměrně bez problémů po setech 4:2 a 4:1. V tabulce se tak posunuli na druhé místo, Češi jsou třetí.

Již jistí finalisté ze Spojených států uzavřou skupinovou fázi s domácí Austrálií. Aktuálně vedou Američané 1:0, když první bod svým barvám zajistil Jack Sock, který si poradil překvapivě snadno s Nickem Kyrgiosem v poměru dvakrát 6:2. V zápase se vytáhlý rodák z Lincolnu prezentoval mimo jiné i tímto skvělým vítězným úderem.

V následující dvouhře si Darja Gavrilovová poradila s Coco Vandewegheovou, když se nenechala rozhodit divokou koncovkou druhého setu a rozhodující třetí dějství ovládla poměrem 7:5. O celkovém vítězi utkání tak rozhodla smíšená čtyřhra, do níž místo Kyrgiose, kterého trápí problémy s kolenem, nastoupí jeho krajan Matthew Ebden. Američané v ní potvrdili dosavadní dominanci na turnaji, když své soupeře porazili v obou setech poměrem 4:1.

Česká republika – Španělsko 1:2

Lucie Hradecká  Lara Arruabarrena-Vecinová 6:2, 6:4

Adam Pavlásek – Feliciano Lopez 6:7, 1:6

Hradecká, Pavlásek – Arruabarrenaová-Vecinová, López 2:4, 1:4

 

Austrálie – USA 1:2

Nick Kyrgios – Jack Sock 2:6, 2:6

Darja Gavrilovová – Coco Vandewegheová 6:3, 4:6, 7:5

Ebden, Gavrilovová – Sock, Vandewegheová 1:4, 1:4