Cenný skalp po vleklém zranění. Zverev zdolal na exhibici Djokoviče

- Filip Lefenda

Hodně důležitý triumf zaznamenal na exhibici ve Spojených arabských emirátech Alexander Zverev. Bývalý druhý hráč světa se v prosinci vrátil na kurty po půlročních zdravotních problémech. Poté, co před dvěma týdny porazil v Saúdské Arábii Rakušana Thiema, tentokrát překvapivě nepovolil ani sadu Novaku Djokovičovi.

Pětadvacetiletý Zverev se zkraje června nepříjemně zranil v semifinále Roland Garros. Souboj s Rafaelem Nadalem musel za stavu 6:7(8) a 6:6 skrečovat, když si po pádu bolestivě přetrhal vazy v kotníku a musel dvorec opustit o berlích. Následně si během trénování přivodil i kostní edém a sezonu musel definitivně odpískat.

První měření sil tak oproti původním plánům absolvoval až před necelými dvěma týdny. Ve zkráceném herním formátu porazil 10:8 a 10:7 bývalou světovou trojku Dominica Thiema. Následně podlehl dvakrát 3:6 někdejšímu prvnímu hráči světa Daniilu Medveděvovi z Ruska.

Z dalšího střetnutí s bývalým žebříčkovým králem už vyšel Zverev v úterý vítězně. V Dubaji si v rámci Světové tenisové ligy vyšlápl na silně favorizovaného Novaka Djokoviče. Vítěze 21 grandslamových trofejí přehrál za 68 minut po setech 6:3 a 6:4.

Do utkání přitom nevstoupil Němec dobře, když ztratil hned svůj úvodní servis a rychle prohrával 0:2. Postupně se ale dostal do tempa a začal předvádět skvělý tenis. Výhrou zároveň dopomohl k triumfu svého smíšeného týmu Hawks (Jestřábi) nad Falcons (Sokoli) v poměru 35:27.

Pro rodáka z Hamburku, jenž se v singlovém pořadí postupně propadl na současnou dvanáctou příčku, jde před startem nové sezony o velice cenný skalp. „Tyto turnaje jsou pro mě momentálně hodně důležité. Na mých cílech se nic nezměnilo. Stále chci vyhrávat ty největší akce. Udělám všechno pro to, abych byl zpátky co nejdříve,“ prohlásil v jednom z prosincových rozhovorů.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený World Tennis League (@worldtennisleague)