Vězeň mě chtěl zabít. Poprvé jsem poznal hlad, přiznal Becker v rozhovoru za 12 milionů

- Filip Lefenda

Boris Becker se v exkluzivním rozhovoru pro soukromou německou televizi Sat.1 podělil o své „zážitky“ z vězení. Šestinásobný grandslamový vítěz si ve Velké Británii odpykal zkrácený osmiměsíční trest odnětí svobody za maření insolvenčního řízení. Na svobodu byl propuštěn minulý týden.

Pětapadesátiletého Němce, jenž byl nucen vyhlásit bankrot, během dubna porota v Londýně odsoudila podle zákona o insolvenci, a to konkrétně za nezákonné přesouvání majetku, zatajení dluhu a několika nemovitostí. Původně si měl odpykat trest v délce dvou a půl let.

Becker netajil, že měl už před nástupem do výkonu trestu strach. „Množství filmů, které jsem na toto téma zhlédnul, tomu zrovna nepomohlo,“ podotkl v interview, za který měla uvedená stanice údajně zaplatit sumu půl milionu eur (téměř 12,1 milionu korun).

Z věznice ve Wandsworthu byl posléze přemístěn do zařízení v Huntercombe. Zde se měl potýkat s výhrůžkami. „Ostře jsem se pohádal s dalším vězněm. Chtěl mě pak zabít, jasně mi to řekl,“ pokračoval rodák z Leimenu. Becker se ale mohl spolehnout na pomoc tří spoluvězňů. Ti mu dokonce k listopadovým narozeninám obstarali tři čokoládové dorty. „S takovou solidaritou jsem se na svobodě nesetkal,“ řekl Becker, jenž plánuje s dotyčnými zůstat v kontaktu i nadále.

Navzdory uvedenému ovšem bývalý první tenista světa během pobytu za mřížemi výrazně ubral na váze. „Poprvé v životě jsem poznal hlad. Myslel jsem si, že už jsem zažil všechno, ale tohle ještě ne,“ přiznal. Jeho stravu nejčastěji tvořily malé porce rýže a brambor s omáčkami. „O nedělích byly kuřecí paličky,“ dodal s tím, že se velmi rychle ze svých 97 kilogramů dostal na 90.

Svou vinu již Becker nepopírá. „Samozřejmě jsem byl vinen. Mohlo to dopadnout mnohem hůře,“ uvědomuje si. Poté, co prožil posledních deset let v Anglii, byl deportován do Německa. Kvůli ochraně soukromí teď ale zvažuje stěhování – pravděpodobně do Miami, nebo Dubaje.