Výjimečný přírůstek do sbírky. Federer obdržel ve Švýcarsku speciální cenu

- Marek Bartošík

Roger Federer nasbíral za posledních dvacet let tolik ocenění a trofejí, že by si na ně musel vyhradit palác nebo alespoň vícepatrové muzeum. Nejnovějším přírůstkem do jeho mimořádně bohaté sbírky je čestná cena z ryze švýcarské ankety Sportovní osobnost roku, ve které je historickým rekordmanem.

Teprve pošesté v historii a poprvé od roku 2009 se ve Švýcarsku udělovala čestná cena v anketě Sportovní osobnost roku, kterou v minulosti získal třeba legendární cyklista Ferdinand „Ferdy“ Kübler (vítěz Tour de France 1950).

Nejnovějším držitelem prestižního ocenění je dvacetinásobný grandslamový šampion Roger Federer, jenž na zářijovém Laver Cupu v Londýně ukončil svou veleúspěšnou kariéru.

„Nikdy bych nebyl tak úspěšný bez veškeré pomoci, kterou jsem dostal od svých neuvěřitelných fanoušků, rodičů, ženy a týmu. Děkuji za čestnou cenu,“ napsal na instagramu jednačtyřicetiletý Federer.

Legendární Švýcar ovládl domácí anketu sedmkrát jako jednotlivec (2003, 2004, 2006, 2007, 2012, 2014, 2017) a dvakrát byl součástí nejlepšího týmu (2008, 2014). V covidovém roce 2020, kdy se ceny ve standardních kategoriích neudělovaly, se navíc stal nejlepším švýcarským sportovcem za posledních 70 let.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Roger Federer (@rogerfederer)