Nový člen týmu. Nadal si vybral argentinského trenéra, působí v jeho akademii

- Marek Bartošík

Pouhé tři dny poté, co Rafael Nadal oznámil ukončení spolupráce s trenérem Franciscem Roigem, představil legendární španělský tenista nového člena týmu. Stal se jím Argentinec Gustavo Marcaccio, který dříve radil svým krajanům Juanu Mónacovi a Máximovi Gonzálezovi či Rusce Světlaně Kuzněcovové.

„Ahoj všichni. Chci vás informovat o zapojení Gustava Marcaccia do mého týmu. Gustavo pracuje od dubna 2021 v mé akademii a je dobrou posilou týmu. Určitě nám na naší cestě hodně pomůže. Vítej, Gustavo!“ napsal na sociálních sítích Rafael Nadal.

Šestatřicetiletý matador se minulý týden rozloučil se svým dlouholetým koučem Franciscem Roigem, který se bude zabývat svým novým projektem. Marcaccio tedy zaplnil uvolněné místo po Roigovi, jenž Nadalovi pomáhal od roku 2005.

Marcaccio, který v květnu oslavil 45. narozeniny, se věnuje trenérskému řemeslu od roku 2009. Předtím byl sám profesionálním tenistou, v žebříčku dosáhl nejvýše na 284. místo v singlu a 240. příčku v deblu. Na nejnižším okruhu ITF posbíral celkem 18 trofejí (z toho pět singlových).

V trenérském týmu Nadala, jenž zakončil letošní sezónu na 2. místě žebříčku ATP, zůstávají bývalá světová jednička Carlos Moyá a někdejší třetí deblista planety Marc López.