Další obhajoba! Krejčíková se Siniakovou jsou nejlepšími deblistkami sezony i podle ITF

- Filip Lefenda

V pondělí byly Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou opakovaně vyhlášeny nejlepším deblovým párem sezony na okruhu WTA. Jen o dva dny později obhájily hvězdné Češky triumf rovněž v anketě Mezinárodní tenisové federace (ITF).

2018, 2021 a 2022. Roky, během nichž Krejčíková se Siniakovou triumfovaly coby nejlepší pár sezony jak v anketě WTA, tak i pořadí ITF. Letos obě jmenované zkompletovaly kariérní grandslam, když postupně ovládly rovnou tři turnaje velké čtyřky – Australian Open, Wimbledon a US Open.

„Obdržet potřetí cenu pro nejlepší deblový pár ITF je obrovská čest. Jsem vděčná za všechny výsledky a vzpomínky, které jsme spolu letos s Katkou získaly. Věřím, že náš úspěch je inspirující i pro děti po celém světě, jež mohou na kurtech i mimo ně věřit ve své sny,“ prohlásila Krejčíková. Ta se během sezony musela vypořádat se zraněným loktem i nákazou koronavirem, která ji vyřadila z Roland Garros.

„S letošní sezonou jsem velmi spokojená. Už se těším na tu další,“ doplnila Siniaková, jež ji završila na žebříčku v roli světové jedničky. Češky spolu bod po boku prohrály v aktuálním kalendářním roce pouhých 5 zápasů z celkových 32 a staly se teprve třetí dvojicí, která dokázala v anketě triumfovat více než dvakrát.

Nejlepším mužským deblovým párem ITF byli vyhlášeni vítězové listopadového Turnaje mistrů Američan Rajeev Ram a Joe Salisbury z Velké Británie. Mimo Turín triumfovali rovněž na US Open a tisícovkách v Cincinnati a Monte Carlu.