Denní menu, 15.12.2022: Voráčová neproměnila mečbol, v semifinále neuspěla ani Detiuc

- Redakce

Ve čtvrtek hrály Češky pouze na halovém podniku WTA 125 ve francouzském Limoges. Renata Voráčová byla blízko postupu do finále, s domácí Ponchetovou ale neproměnily ve druhé sadě při vlastním podání mečbol a nakonec padly s Britkami Barnettovou a Nichollsovou skrze závěrečný supertiebreak. O finále si neúspěšně zahrála ještě Anastasia Detiuc, která v páru s Ruskou Blinkovovou nestačila na nasazené jedničky Gruzínku Kalašnikovovou s Ukrajinkou Kosťukovou.

Češi v akci

Detiuc dohrála v deblovém semifinále
Po Renatě Voráčové nezvládla nástrahy semifinále čtyřhry na turnaji kategorie WTA 125 ve francouzském Limoges ani Anastasia Detiuc. Česká tenistka a její spoluhráčka Anna Blinkovová podlehly ve večerním utkání nasazeným jedničkám Ukrajince Martě Kosťukové a Oxaně Kalašnikovové z Gruzie po necelé hodině hry 4:6 a 1:6.

Voráčová v Limoges po neproměněném mečbolu končí
Renata Voráčová si deblové finále na halovém podniku WTA 125 ve francouzském Limoges nezahraje. Zkušená Češka prohrála po boku domácí Jessiky Ponchetové čtvrteční třísetovou bitvu s britskými semifinalistkami Poháru Billie Jean Kingové Aliciou Barnettovou a Olivií Nichollsovou.

Prvně jmenované měly přitom zápas skvěle rozehrán. Vstoupily do něj ziskem čtyř úvodních gemů a za stavu 6:2 a 6:5 podávaly na vítězství a měly mečbol. Favorizované soupeřky ho ale odvrátily a vynutily si zkrácenou hru, v níž dokázaly otočit ze stavu 2:4 na 7:5. V závěrečném supertiebreaku pak povolily vítězky tří letošních turnajů Voráčové s Ponchetovou jen čtyři body, a zvítězily tak po obratu 2:6, 7:6(5) a 10:4.

ATP/WTA

Open BLS de Limoges (ženy, FRA, 115 000 USD, hala – tvrdý povrch)
Semifinále čtyřhry
Ponchetová (FRA), VORÁČOVÁ – Barnettová, Nichollsová (obě GBR) 6:2, 6:7(5), 4:10
Kalašnikovová (GEO), M. Kosťuková (UKR) – Blinkovová, DETIUC 6:4, 6:1