Deblista Jebavý se oženil, z důvodu narození potomka vynechá Australian Open

- Petr Sumbal, David Schlegel

Český deblista Roman Jebavý do toho praštil! Bývalý daviscupový reprezentant se v pátek oženil, za ženu si vzal na zámku v Hluboké nad Vltavou Beate Parýzkovou. Nově utvořená rodina se navíc už příští měsíc rozroste o dalšího člena, novomanželskému páru se narodí syn.

Konec letošního roku a začátek toho příštího se nese pro Romana Jebavého ve znamení samých velkých životních událostí. V pátek 9. prosince se oženil a už na 24. ledna připadá termín narození jeho prvního syna.

Svatba Jebavého s přítelkyní Beate Parýzkovou, s níž tvoří pár již dva a půl roku, proběhla na romantickém zámku v Hluboké nad Vltavou. Jak Tenisovému světu exkluzivně sdělil český tenista, svatby se zúčastnilo okolo padesáti svatebních hostů.

Za svědka šel vítězi čtyř turnajů ATP ve čtyřhře jeho bratr Lukáš Jebavý a na svatbě nechyběli ani Jebavého kolegové z tenisové branže Jiří Veselý a Jan Šátral.

Letošní sezónu zakončil Jebavý ve čtyřhře s bilancí 36 vítězství a 30 porážek. Nejčastěji nastupoval po boku Adama Pavláska, ale jediný letošní titul získal na challengeru ve španělské Marbelle s Rakušanem Philippem Oswaldem.

Vstup do sezóny 2023 Jebavý odloží, protože s novomanželkou Beate očekávají příchod prvního potomka, termín narození syna vychází na 24. ledna. Znamená to, že Jebavý tentokrát vynechá první grandslam sezóny Australian Open.

„Na Australian Open definitivně nejedu. Jestli si můj parťák Adam Pavlásek do Austrálie místo mě někoho sehnal, to nevím, ale od únoru už zase naplno pokračujeme spolu,“ prozradil Tenisovému světu Jebavý.