Denní menu, 11.12.2022: Kolodziejová s Vondroušovou si třetí titul v řadě nezískaly

- Redakce

Na předposledním turnaji kategorie WTA 125k v letošní sezóně postoupily do finále deblového turnaje české tenistky Miriam Kolodziejová a Markéta Vondroušová. V neděli ovšem tento sehraný pár po devíti vítězstvích v řadě okusil hořkost porážky. Na turnaji ve francouzském Angers Češky podlehly dvojici Alycia Parksová, Šuaj Čang.

Češi v akci

Kolodziejová s Vondroušovou třetí titul nezískaly
Miriam Kolodziejová s Markétou Vondroušovou svou podzimní sbírku titulů nerozšířily. České tenistky, které vyhrály devět zápasů v řadě bez ztráty setu, našly na halovém turnaji WTA 125K Series ve francouzském Angers ve finále své přemožitelky. Staly se jimi Alycia Parksová se Šuaj Čang, kterým Češky podlehly dvakrát 2:6.

Parksová večerním triumfem ve čtyřhře navíc zkompletovala v Angers double, odpoledne totiž zvítězila také ve finále dvouhry nad Němkou Annou-Lenou Friedsamovou.

Kolodziejová s Vondroušovou spolu absolvovaly během podzimu tři turnaje. Na akcích ITF v Poitiers a Shrewsbury dokázaly vybojovat trofeje a postup do finále v Angers se pozitivně promítne zejména v deblovém žebříčku pětadvacetileté Kolodziejové. Ta se posune poprvé v kariéře na 70. místo světa. Vondroušová se v pondělí posune na 102. příčku žebříčku čtyřhry.

ATP/WTA

Open P2i Angers Arena Loire (ženy, FRA, 115 000 USD, hala – tvrdý povrch)
Finále čtyřhry
Parksová (USA), Čang (CHN) – KOLODZIEJOVÁ, VONDROUŠOVÁ 6:2, 6:2

ITF World Tennis Tour

Sharm Elsheikh Egypt Women's Future, Šarm aš-Šajch (ženy, 15 000 USD, tvrdý povrch)
1. kolo kvalifikace
Liisa Varulová (EST, -) – ALEXANDRA MELNIKOVÁ (-) 6:1, 6:0
Ťün-chan Čang (CHN, -) – EMMA SLAVÍKOVÁ (-) 6:2, 6:4
Greta Medeghiniová (ITA, -) – INEZ MARIA KOTLÍKOVÁ (-) 6:4, 6:4