Nečekaná aliance. Ve čtyřhře spojili síly rozhádaní rivalové Kyrgios s Tsitsipasem

- Petr Sumbal

Když se proti sobě naposledy na jednom kurtu postavili Nick Kyrgios a Stefanos Tsitsipas, byl z toho zápas plný emocí, nevraživosti a nesportovních momentů z obou stran. O to překvapivější bylo, když spolu právě tito tenisté utvořili deblový pár na přípravném turnaji v Saúdské Arábii. Že by došlo k zakopání válečné sekery?

Mnoho větších rivalit v současném mužském tenisu nenajdete. Nick Kyrgios i Stefanos Tsitsipas jsou oba velmi horkými hlavami a pokud se postaví proti sobě, vždy se jedná o pořádně třaskavou bitvu. Ten doposavad nejvyhrocenější zápas mezi těmito hráči se odehrál na letošním Wimbledonu.

Třetí kolo londýnského grandslamu přineslo strhující tenis, ale také spoustu vyhrocených momentů a několik nesportovních situací z obou stran. A co si Kyrgios s Tsitsipasem nestihli říct přímo na kurtu, v tom pokračovali na tiskových konferencích, na nichž na tom druhém nenechali ani nit suchou.

Kyrgios s Tsitsipasem už si spolu v minulosti na klasických ATP turnajích čtyřhru dvakrát vyzkoušeli, v roce 2019 se však ještě o žádné rivalitě mluvit nedalo, sváry se mezi nimi objevily až později, zejména pak letos.

Když tak vyšlo najevo, že právě tito dva rivalové spojí na exhibičním turnaji Diriyah Tennis Cup v Saúdské Arábii ve čtyřhře síly, způsobilo to menší šok. Ne, že by se na spolupráci domluvili sami, dohromady je spojil los, nebo možná spíše vůle pořadatelů. Oba hráči totiž na turnaji prohráli svůj úvodní zápas ve dvouhře, takže bylo jasné, že v pátek nastoupí do čtyřhry. Nakonec tedy po svém boku.

Kyrgios oznámil neočekávané spojenectví na svém twitterovém účtu a Tsitsipas jeho post sdílel slovy: „Kdo by to byl řekl.“

A jak vlastně tato australsko-řecká aliance dopadla? Nakonec těsnou porážkou s dvojicí Hubert Hurkacz, Dominic Stricker po setech 6:7(3), 6:7(3).