Denní menu, 10.12.2022: Kolodziejová s Vondroušovou udržely neporazitelnost, jsou znovu ve finále

- Redakce

Český pár Miriam Kolodziejová, Markéta Vondroušová v sobotu vyhrál již devátý zápas bez ztráty setu v řadě a postoupil do třetího finále za sebou! Na okruhu ITF neuspěli v bojích o místenku ve finále singlisté Jiří Barnat a Aneta Kučmová.

Češi v akci

Kolodziejová s Vondroušovou jsou znovu ve finále
Miriam Kolodziejová a Markéta Vondroušová letos na podzim na deblových turnajích září. Po titulech na kláních ITF v Poitiers a Shrewsbury si zahrají už třetí finále v řadě. Na halové akci kategorie WTA 125K Series v Angers protáhly svou vítěznou sérii už na devět zápasů, během nichž navíc neztratily ani set!

V semifinále francouzského turnaje si poradily s gruzínsko-ruskou dvojicí Natelou Dzalamidzeovou a Alexandrou Panovovou, které porazily 6:3, 6:4, a v neděli mohou vyhrát už desátý zápas v řadě.

V cestě za dalším titulem jim bude stát americko-čínský pár Alycia Parksová a Šuaj Čang.

Barnat v Trnavě končí v semifinále
Jiří Barnat (773.) si ve slovenské Trnavě na turnaji ITF finále nezahraje, v semifinálovém utkání podlehl španělskému tenistovi Danielu Rinconovi (481.) 3:6, 4:6. Vyrovnaný první set rozhodl jediný Rinconův brejk v jeho osmém gemu. Do druhého setu český tenista vstoupil dobře a dostal se díky jednomu brejku do vedení 3:0. Náskok však neudržel, ztratil šest z následujících sedmi gemů, a utkání prohrál.

Kučmová v Rakousku do finále nepostoupila
Aneta Kučmová (397.), jež na turnaji ITF v rakouském Oberpullendorfu plnila roli nasazené jedničky, si nakonec tento týden finále nezahraje. V semifinálovém utkání totiž podlehla ruské tenistce Victorii Kanové (585.) 5:7, 2:6. V první sadě česká hráčka dokázala smazat ztrátu jednoho brejku, ale následně za stavu 5:6 prohrála svůj servis a první sada tak putovala na konto soupeřky. Druhý set už byl poměrně jednoznačnou záležitostí v podání Kanové.

ATP/WTA

Open P2i Angers Arena Loire (ženy, FRA, 115 000 USD, hala – tvrdý povrch)
Semifinále čtyřhry
KOLODZIEJOVÁ, VONDROUŠOVÁ – Dzalamidzeová (GEO), Panovová (-) 6:3, 6:4

ITF World Tennis Tour

ITF WTT M15" 2nd Empire Men Indoor 2022, Trnava (muži, SVK, 15 000 USD, hala – tvrdý povrch)
Semifinále dvouhry
Daniel Rincon (ESP, 481.) – JIŘÍ BARNAT (773.) 6:3, 6:4

Oberpullendorf Open (ženy, AUT, 15 000 USD, hala – tvrdý povrch)
Semifinále dvouhry
ANETA KUČMOVÁ (397.) – Victoria Kanová (585.) 5:7, 2:6