První zápasy od bolestivého zranění. Zverev přehrál bývalou světovou trojku, pak schytal kanára

- Filip Lefenda

Německý tenista Alexander Zverev odehrál ve čtvrtek první dvě utkání po více než půlroční pauze zaviněné zraněním kotníku. Na exhibičním turnaji v Saúdské Arábii nejprve porazil ve zkráceném herním formátu 10:8 a 10:7 Rakušana Dominica Thiema. Posléze podlehl 0:6 a 4:6 světové sedmičce Daniilu Medveděvovi z Ruska.

Bývalý druhý tenista světa Zverev se zkraje června nepříjemně zranil v semifinále Roland Garros. Souboj s Rafaelem Nadalem musel za stavu 6:7(8) a 6:6 skrečovat, když si po pádu bolestivě přetrhal vazy v kotníku. Následně si přivodil rovněž kostní edém, a musel tak sezonu definitivně odpískat.

„Noha už je dobrá, což je nejdůležitější. Jsem rád, že zde mohu hrát proti špičkovým soupeřům. Přesně to teď potřebuji. Je jasné, že po dlouhé pauze potřebuji trochu času. Nebudu hned hrát svůj nejlepší tenis, ani to ode mě nikdo nečeká. Je ale velice důležité, že si zde mohu zahrát zápasy proti nejlepším hráčům na světě,“ prozradil po výhře nad někdejší světovou trojkou Thiemem vítěz 19 podniků ATP.

Zverev se chtěl k tenisu vrátit už v září. Pomoci měl Německu v Davisově poháru. „Věřil jsem, že se vše zahojilo. Místo toho mi doktor sdělil, že potřebuje čas má kost. Bál jsem se, že vše začne nanovo. Nebylo to psychicky snadné, ale teď už jsem zpátky a připravený hrát,“ pokračoval zlatý medailista z Tokia v hodnocení pro agenturu DPA.

Muž, jenž postupně klesl v žebříčku na současné 12. místo, má v plánu hrát i další prosincovou exhibici v Dubaji. „Nemohu jet rovnou až na Australian Open a očekávat, že předvedu své maximum. Proto jsou tyto turnaje pro mě momentálně hodně důležité. Na mých cílech se ale nic nezměnilo. Stále chci vyhrávat ty největší akce. Nyní se musím smířit s tím, že to není otázka dneška ani zítřka. Udělám ale všechno pro to, abych byl zpátky co nejdříve,“ zakončil pětadvacetiletý Zverev.