Dvojnásobné české zastoupení! Fanoušci vybrali nejlepší ženský zápas roku

- Filip Lefenda

Tenisoví příznivci po celé planetě hlasovali v anketě WTA o nejlepší ženský zápas letošního tenisového ročníku. Se 71 procenty zvítězilo klání, které má hned dvojí českou stopu.

Fanoušci v hlasování na Twitteru zvolili nejlepším zápasem uplynulé sezony maratonské finále z říjnové halové pětistovky v Ostravě. Barbora Krejčíková v něm po 3 hodinách a 16 minutách přetlačila polskou světovou jedničku Igu Šwiatekovou a dokráčela si před domácím publikem pro druhý letošní titul. Ten první získala jen o týden dříve v estonském Tallinnu.

Ve výběru figurovala další dvě dlouhá finále. To mezi Němkou Kerberovou a Slovinkou Juvanovou, jež musely na antuce ve Štrasburku rozhodnout až tři tiebreaky, získalo 15,2 procenta hlasů. Na třetím místě skončila třísetová bitva mezi Kanaďankou Fernandezovou a Kolumbijkou Osoriovou Serranovou z Monterrey (8,4 %). Pro možnost „jiný zápas“ hlasovalo pouhých 5,4 % z celkových 2 579 fanoušků, kteří se do ankety zapojili.

Krejčíková aspiruje spolu s krajankou Kateřinou Siniakovou i na ocenění pro nejlepší deblový pár sezony. Vítězkám tří letošních grandslamů (Australian Open, Wimbledon, US Open) budou konkurovat další čtyři dvojice.