Dvacetiletá Hindová si na první singlovou trofej musí počkat. V Rakousku padla s nasazenou osmičkou

- Jan Vojkůvka

Poprvé v kariéře se Denisa Hindová prokousala na turnaji ITF až do finále, na zisk premiérového singlového titulu si ovšem bude muset ještě počkat. Nasazená sedmička na turnaji v rakouském Oberpullendorfu nestačila na turnajovou osmičku Luciji Ciričovou Bagaričovou, se kterou prohrála 4:6, 2:6.

Hindová, která byla doposud na okruhu ITF ve dvouhře nejdále v semifinále (čehož dosáhla hned čtyřikrát), prožila v Rakousku nejlepší turnaj své dosavadní kariéry. Do svého prvního finále prošla bez ztráty setu a hodně hodnotný byl zejména semifinálový skalp bývalé 151. hráčky světa Viktorie Kanové z Ruska.

Ve finále oberpullendorfské patnáctky se ovšem dvacetiletá česká tenistka neprosadila. Aktuálně 634. hráčka světa našla přemožitelku v o dva roky mladší Ciričové Bagaričové, která je bývalou dvacátou juniorkou světa. V této sezoně navíc už jednou mezi profesionálkami triumfovala, když vyhrála v listopadu turnaj v Heraklionu.

Ve finále ovšem Hindová neprodala svou kůži lacino. Po brejku ve druhé hře se dokonce prodrala až do vedení 4:1, ale pak se začala její hra trochu bortit. Ciričová Bagaričová dokázala vývoj úvodní sady otočit a pěti gemy v řadě strhnout vítězství na svou stranu.

Ve druhé sadě pak už byla Chorvatka lepší hráčkou na kurtu. Brejky ve třetí a sedmé hře vybojovala výrazný náskok a v osmém gemu duel doservírovala.

Hindová ovšem může být s působením v Oberpullendorfu i tak spokojená. Zahrála si své první finále ve dvouhře v kariéře a ještě vylepšila svůj dojem ze sezony 2022. Tu okořenila také první profesionální trofejí ze čtyřhry, kterou vyhrála po boku Karolíny Kubáňové v srpnu na pětadvacítce v polské Radomi.