Nabitý leden! Známe termíny prvních turnajů sezóny. Kde a kdy budou hrát Djokovič nebo Kvitová?

- Petr Sumbal

Sezóna 2022 skončila finálovými zápasy Davis Cupu teprve minulý týden, už teď se ale můžeme začít těšit na příští tenisový tok. Jeho začátek bude již tradičně velmi nabitý, leden nabídne hned devět turnajů mužů i žen té nejvyšší úrovně a vše pak vyvrcholí grandslamovým Australian Open.

Kolotoč turnajů začne vlastně ještě v prosinci letošního roku, 29. prosince totiž startuje inaugurační ročník týmové soutěže s názvem United Cup. O trofej budou ve třech australských městech soutěžit smíšené týmy složené z mužů i žen a nebude mezi nimi chybět ani český výběr. Turnaj vyvrcholí finálovými zápasy 8. ledna v Sydney.

Nudit se však nebudou ani ti tenisté, které účast na United Cupu mine, nabídka turnajů bude i pro ně velmi pestrá a bohatá. Od 1. ledna bude na programu turnaj Adelaide International 1, pro muže půjde o akci ATP 250, pro ženy WTA 500. V tom samém termínu bude probíhat také mužský turnaj ATP 250 v indickém Puné a ženský turnaj WTA 250 v novozélandském Aucklandu.

Další týden pak naváže dalšími čtyřmi turnaji, od 9. ledna budou hrát muži i ženy na turnaji Adelaide International 2 (opět ATP 250, WTA 500) a ve stejném termínu se budou hrát rovněž podniky ATP 250 v Aucklandu a WTA 250 v Hobartu.

Od 9. ledna pak bude probíhat také kvalifikace na Australian Open, jehož hlavní soutěž vypukne o týden později, tedy 16. ledna.

Zejména turnaje na australském území každoročně přilákají k účasti řadu hvězdných tenistů. Tou největší by měl být na začátku příštího roku Novak Djokovič, který plánuje startovat na Adelaide International 1. Kromě něj by se měli na tomto turnaji představit také Andy Murray nebo Jannik Sinner. Mezi ženami svou účast přislíbila bývalá světová jednička Viktoria Azarenková.

O týden později by na akci s Adelaide International 2 měla svou sezónu odstartovat také česká ženská jednička Petra Kvitová.

Program dalších tenistů a tenistek, včetně těch českých, bude teprve postupně zveřejňován.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Adelaide International (@adelaideinternational)