Zpátky do akce! Nišikori plánuje po zranění návrat na speciálním místě

- Filip Lefenda

Kei Nišikori odehrál poslední soutěžní zápas loni v říjnu ve druhém kole podniku v Indian Wells. Od té doby se bývalý čtvrtý hráč světa na kurtech vinou zranění neobjevil. Zkraje letošního roku musel populární Japonec dokonce podstoupit operaci kyčle, a když si posléze ještě nešťastně podvrtl kotník, bylo jasné, že jeho pauza bude mít delšího trvání. Skončit by měla nejpozději v únoru, konkrétně na podniku v americkém Delray Beach, jenž je pro Nišikoriho speciálním.

Právě na Floridě získal asijský šikula v roce 2008 první ze svých dosavadních dvanácti titulů z okruhu ATP. Coby osmnáctiletý mladík si tehdy došel pro trofej dokonce z kvalifikace. Ve finále porazil po obratu 3:6, 6:1, 6:4 nejvýše nasazeného Američana Jamese Blakea.

Dosud naposledy se Nišikori představil v Delray Beach v roce 2014. Za stavu 2:4 tehdy skrečoval osmifinále s Rusem Tejmurazem Gabašvilim. A právě zdravotní problémy mu od té doby opakovaně znemožňovaly na akci opět startovat.

Nyní by se mohl Nišikori vrátit „na místo činu“ paradoxně v rámci svého tenisového comebacku. Podle informací uznávaného novináře Michala Samulskiho figuruje dvaatřicetiletý Japonec, jenž úplně vypadl z obou žebříčků, na seznamu přihlášených hráčů.

Nišikori, jenž v letošním roce neodehrál ani jedno utkání, přiznal v nedávném rozhovoru, že upadal do depresí. „Dokonce jsem přemýšlel nad tím, že ukončím kariéru. Rehabilitoval jsem doma. Měsíce jsem se vůbec nedostal na kurt. Bylo to psychicky náročné,“ prozradil v interview pro Daily Online.

Černé myšlenky už ale, zdá se, definitivně zažehnal. Dopředu jej žene nová motivace. „Chci se brzy vrátit. Touha hrát tenis je stále silná,“ zmínil pro změnu pro FNN News.

Turnaj kategorie ATP 250 se v Delray Beach uskuteční ve dnech 10. až 19. února 2023.