Letos ještě nekončíme! Na turnaj „k Mahutovi“ se přihlásily i tři Češky

- Marek Bartošík

Letošní sezóna je prakticky u konce, což ale neznamená, že už by se nekonaly žádné turnaje. Na ženském okruhu jsou po Turnaji mistryň na programu akce kategorie WTA 125, které svou prestiží odpovídají největším mužským challengerům. Příští týden se uskuteční jeden takový turnaj ve francouzském městě Angers a představit by se tam měly i Linda Nosková, Markéta Vondroušová a Karolína Muchová.

Zatímco Linda Nosková (91.) a Markéta Vondroušová (98.) mají jisté místo v hlavní soutěži, Karolína Muchová (153.) zatím figuruje pouze v seznamu pro kvalifikaci. To se může změnit v případě omluvenek přihlášených tenistek.

Na halový turnaj do Angers, jehož ředitelem je tamní rodák a držitel kariérního grandslamu ze čtyřhry Nicolas Mahut, zavítají také další známá jména světového tenisu. Pořadatelům jistě dělá radost přihláška Američanky Sofie Keninové (238.), která triumfovala na grandslamovém Australian Open 2020.

Žebříčkově nejlépe postavenou účastnicí by měla být 24. hráčka světa a loňská finalistka Šuaj Čang z Číny, do Angers se vydá také její přemožitelka z boje o trofej Vitalija Ďjačenková (116.).

Z domácích tenistek se představí mimo jiné Diane Parryová (106.) a Leolia Jeanjeanová (107.), o cenné body do světového pořadí zabojují také Ukrajinky Anhelina Kalininová (53.) a Dajana Jastremská (101.) či Němka Sabine Lisická (400.), která je finalistkou Wimbledonu 2013.

Druhý ročník turnaje s názvem Open P2I Angers Arena Loire, jenž má celkovou dotaci 115 tisíc amerických dolarů, se uskuteční v termínu 5.–11. prosince. Na šampionku čeká 160 bodů do žebříčku WTA, poražená finalistka získá porci 95 bodů.