FOTO: Vytoužená dovolená! Jak si tenistky a tenisté užívají volno od turnajů?

- Marek Bartošík

Po náročné sezóně si tenisoví profesionálové tradičně dopřávají vytouženou (a zaslouženou) dovolenou v exotických destinacích. Asi nepřekvapí, že výrazná většina tenisových hvězd dává přednost sluníčku, pláži a koupání v moři. Jak trávila dny volna třeba světová jednička Iga Šwiateková, vítězka nedávného BJKC Belinda Bencicová nebo nejlepší deblistka planety Kateřina Siniaková?

Kateřina Siniaková letos oslavila spolu s Barborou Krejčíkovou hned tři grandslamové trofeje (Australian Open, Wimbledon, US Open), další tři primáty získala po boku zahraničních parťaček. Kromě toho si připsala také dva singlové tituly (Portorož, Grodzisk Mazowiecki). Na dovolenou tedy mohla vyrazit ve výborné náladě.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Katerina Siniakova (@siniakovakaterina)

Podobně Barbora Krejčíková si letos po pauze kvůli zranění počínala velmi dobře, a to především na podzim, kdy triumfovala v Tallinnu a Ostravě. Světová jednadvacítka se vypravila na dovolenou do Karibiku.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Barbora Krejčíková ??? (@bkrejcikova)

Do Karibiku zavítala také světová jednička Iga Šwiateková, jež letos ovládla hned osm turnajů včetně dvou grandslamových (Roland Garros, US Open).

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Iga Świątek (@iga.swiatek)

V karibské oblasti, konkrétně na ostrovech Turks a Caicos, si dopřála volno i někdejší wimbledonská finalistka Eugenie Bouchardová. Kanadská hvězda se po zranění pravého ramene vrátila na okruh teprve v srpnu.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Genie Bouchard (@geniebouchard)

Kouzelné Maledivy si pro svůj odpočinek zvolila olympijská šampionka Belinda Bencicová, jež nedávno dovedla švýcarskou reprezentaci k triumfu v Poháru Billie Jean Kingové.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Belinda Bencic (@belindabencic)

Na Maledivách se slunila také pohledná Chorvatka Donna Vekičová, která letos zaujala postupem do finále turnaje v San Diegu.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Donna Vekic (@donnavekic)

Francouzka Caroline Garcíaová, jež se po celkovém prvenství na Turnaji mistryň posunula na čtvrté místo žebříčku, si užívala krásné prostředí indonéského ostrova Bali.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Caroline Garcia (@carogarcia)

Kromě Garcíaové si „odskočila“ na Bali také estonská hvězda Anett Kontaveitová, která se letos představila českým fanouškům na turnajích v Praze a Ostravě.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Anett Kontaveit (@anett_kontaveit)

Wimbledonská královna Jelena Rybakinová se možná trochu překvapivě vydala na dovolenou do Chorvatska.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Elena Rybakina ? (@lenarybakina)

Dánský teenager Holger Rune, který zkraje listopadu ovládl Masters v Paříži, trávil volno v Dubaji, kde si vyzkoušel i jízdu na vodním skútru.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Holger Vitus Nødskov Rune (@holgerrune)

Práci se zábavou spojili v jedno Rafael Nadal a Casper Ruud. Protagonisté letošního finále Roland Garros, v němž dominoval antukový král Nadal, absolvují exhibiční tour po Latinské Americe.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Rafa Nadal (@rafaelnadal)