Extraliga zná rozpis zápasů i soupisky! Prostějovskou obhajobu budou chtít překazit I. ČLTK i Sparta

- Daniel Gargulák

Tenisová extraliga je letos na programu od 11. do 16. prosince, předkolo i semifinále uvidí fanoušci v Prostějově a na Spartě, k finále se nejlepší dva týmy přesunou do Říčan u Prahy. Obhajoba titulu čeká na Prostějov, na dřívější úspěchy by rády navázaly i týmy ČLTK a Sparty.

Loňskou obhajobu titulu Spartě v těsném finále překazil Prostějov, když ovládl extraligu v napínavém měření sil výsledkem 5:4 na zápasy.

Spartu navíc nečeká jednoduchá cesta do finále a možnost případně vrátit Prostějovu porážku ani letos. Už v semifinálové skupině se totiž utká s nabitým výběrem I. ČLTK.

V předkole změří síly v Prostějově LTC Pardubice s TK Spartakem Jihlavou, na Spartě se utká RPM Praha s TK Most.

Vítězové těchto duelů postoupí do semifinálových skupin, ve kterých už čekají obhájci titulu TK Prostějov a TK Precheza Přerov, respektive TK Sparta Praha a I. ČLTK Praha.

Nejlepší týmy z obou skupin se střetnou o triumf v celé extralize v Říčanech 16. prosince, favoritem na finálový boj je TK Prostějov, který dle předpokladů vyzve jeden z celků TK Sparta Praha nebo I. ČLTK Praha.

Prostějov by předběžně měli reprezentovat i nejlépe postavený český tenista žebříčku Jiří Lehečka, Vít Kopřiva nebo Dalibor Svrčina. V ženském zastoupení se bude moravský celek opírat o mladou kometu Sáru Bejlek nebo Terezu Smitkovou.

Sparta Praha koncentruje největší sílu zejména u žen, nechybí jména jako Petra Kvitová, Kateřina Siniaková nebo Barbora Palicová s Dominikou Šalkovou. U mužů se budou sparťanští spoléhat na Tomáše Macháče, který se ještě před startem extraligy stane čerstvým členem elitní stovky žebříčku.

Silné zastoupení se jeví ale také u druhého pražského výběru I. ČLTK. Jonáš Forejtek a Andrew Paulson nacházejí silné doplnění u žen v podobě Terezy Martincové, Markéty Vondroušové či Karolíny Muchové.

Kompletní předběžné soupisky naleznete zde.

Rozpis zápasů
Předkolo, Prostějov
11.12. LTC Pardubice – TK Spartak Jihlava

Předkolo, Praha
11.12. RPM Praha – TK Most

Semifinálová skupina Prostějov
12.12. TK Prostějov – TK Precheza Přerov
13.12. TK Precheza Přerov – vítěz předkola Prostějov
14.12. TK Prostějov – vítěz předkola Prostějov

Semifinálová skupina Praha
12.12. TK Sparta Praha – I. ČLTK Praha
13.12. I. ČLTK Praha – vítěz předkola Praha
14.12. TK Sparta Praha – vítěz předkola Praha

Finále
16.12., Říčany u Prahy