V Bombaji nenašel přemožitele! Palán vyhrál druhou pětadvacítku v sezoně

- Jan Vojkůvka

Dvaadvacetiletý Dominik Palán slaví svůj druhý titul v této sezoně. Po červencovém triumfu v Bakiu vyhrál druhou pětadvacítku v roce 2022, když ve finále v indické Bombaji porazil Rjukiho Macudu za 107 minut dvakrát 6:4.

Palán se v Bombaji prokousal už do svého šestého letošního finále a potvrdil nejen vyrovnanost svých výkonů na okruhu ITF, ale také výbornou formu z posledních týdnů. Za uplynulý měsíc se totiž jednalo už o třetí finále, do kterého se probojoval.

Zatímco na konci října na turnaji v Al Zahře v Kuvajtu prohrál finále s Thajcem Palaphoomem Kovapituktedem a stejný osud jej potkal před týdnem v Indauru, kde nestačil na na Američana Olivera Crawforda, tentokrát přemožitele nenašel.

Nejnáročnějším pro něj nakonec byl zápas prvního kola s domácím Ishaquem Eqbalem, kterého porazil až ve třech setech. V dalších zápasech ale už Palán nezaváhal, zbývající zápasy vyhrál bez ztráty setu, přičemž v semifinále oplatil Crawfordovi porážku z minulého týdne, a dokráčel si pro druhý titul v sezoně.

Finálové utkání proti Rjukimu Macudovi zvládl čtvrtý nasazený i přes dvě ztracená podání. Japonec svými brejky ale v obou případech pouze stahoval ztrátu, kterou v předchozím průběhu na Palána nabral. Český tenista se totiž během střetnutí na returnu prosadil hned čtyřikrát.

Jedinou drobnou kaňkou na jeho vítězství bylo devět dvojchyb, kterých se v utkání dopustil. Rozhodit se tím ovšem nenechal a v mezihře byl jasně lepším hráčem.

Dominik Palán svým triumfem v Bombaji rozšířil svou sbírku titulů na tři. Vedle zmíněné trofeje z Bakia totiž má na kontě rovněž loňský titul z patnáctky v Dauhá. Za bombajskou trofej také obdrží 25 bodů do žebříčku ATP a na konci listopadu by se měl objevit poprvé v kariéře ve čtvrté stovce světa.

Dál tak pokračuje jeho postupný progres, kterým by se rád v příští sezoně usadil na okruhu ATP Challenger Tour.