Musil zvládl třísetový zápas se Zawiszou, o hlavní soutěž se utká s kamarádem Polánkou

- Petr Šístek

Dalším Čechem, který si v Mostě zahraje finále kvalifikace, je Tomáš Musil. Čtyřiadvacetiletý český tenista si na tomto turnaji zahrál hlavní soutěž i v loňském roce. K tomu, aby loňský úspěch zopakoval, bude muset zítra porazit Františka Polánku, se kterým nejen, že v minulosti sehrál mnoho utkání, ale dokonce se s ním dnes ráno i rozehrával.

Máte za sebou další třísetový zápas, jak se utkání z vašeho pohledu vyvíjelo?

Myslím si, že jsem zahrál určitě lépe než včera, ve druhém setu mi sice trošku došly síly, ale jak jsme ve třetí sadě dostali nové míčky, tak to začalo hezky letět a od doby jsem měl v utkání navrch. Dobře jsem podával a soupeř udělal hloupé chyby, čímž mi to trošku daroval, takže to už bylo jednodušší.

Počasí opět dobrému tenisu příliš nenapomáhalo, ale s velmi větrnými podmínkami jste se vypořádal lépe než soupeř.

Dneska mi to na kurtu ani nepřišlo tak komplikované jako včera. Ze začátku zápasu se hrály delší výměny, tak jsem se do toho dostal, a pak už jsem to moc nevnímal. Občas sice vítr do utkání vstoupil, ale myslím, že oba jsme si s tím poradili dobře.

Ve třetím kole kvalifikace vás čeká František Polánka, znáte se?

Ano, známe se hodně dobře, ráno jsme se spolu byli dokonce rozehrávat, tak nevím, s kým se budu rozehrávat zítra. Ale určitě to bude zajímavý zápas.

Říká se, že poslední krok bývá nejtěžší. S jakými ambicemi do finále kvalifikace půjdete?

Naposledy jsem ho porazil, ale tomu se nedá přikládat velká váha. V minulosti jsem s ním také prohrál, vzhledem k tomu, že jsme spolu hráli několikrát, tak oba víme, co na druhého hrát a myslím, že to bude padesát na padesát. František bude možná mít více sil, protože dnes hrál jen dvousetový zápas. Uvidím, jak do zítřka zregeneruji, ale bude to určitě vyrovnané.